Desinfekce klimatizace.
Desinfekce klimatizace.
Nevíte někdo kudy nastříkat desinfekční spray do vyparníku. Na peugeotu jsem to vystříkal přes pylový filtr. Popřípadě nějaký návod jak klimu vydesifinkovat.
Dík
Dík
- Reklama
Re: Desinfekce klimatizace.
ja jsem vyndal filtr, pak vedle motoru na potrubi vedoucim do topeni je umisten regulator otacek ventilatoru, ten mam neprisroubovany, pouze zacvakly (nahore a dole), ten jsem vyndal a nacpal hadicku smerem do topeni kam sla pak jsem vytrikaval a pomalu vyndaval, az jsem to zapnil az k tomu regulatoru...... dal regulator zpet, novy filtr, vystrikane vsechny vydechy, a hotovo
Ještě jsem našel tento videonávod, je to přímo přes odpadní hadičku (na odvod kondenzátu) z výparníku.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... piERI0wq2w
Vyzkoušejte a napište jestli to funguje. Já již desinfikoval jak píše Palic.Myslím si že je to jednoduší než vyndávat celou odkládací schránku.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... piERI0wq2w
Vyzkoušejte a napište jestli to funguje. Já již desinfikoval jak píše Palic.Myslím si že je to jednoduší než vyndávat celou odkládací schránku.
Ahoj. Můžete poradit? Po 14 měsících sem tam zasmrdí z výdechů.
1. Má vůbec cenu desinfikovat klimu bez předchozí výměny pylového filtru?
2. Někdo se tu už ptal, ale bez odpovědi. Kudy fouknout sprej do nasávání vzduchu pro větrání, zvenčí nebo zevnitř? Anebo třeba stačí pustit pod nohama spolujezdce sprej, pustit systém klimy s větráním, zavřít a jít na 10 min. na kafe?
3. Při desinfekci má být pylový filtr vyndaný, nebo tam může zůstat?
Jak to děláte vy?
Děkuji za tipy.
1. Má vůbec cenu desinfikovat klimu bez předchozí výměny pylového filtru?
2. Někdo se tu už ptal, ale bez odpovědi. Kudy fouknout sprej do nasávání vzduchu pro větrání, zvenčí nebo zevnitř? Anebo třeba stačí pustit pod nohama spolujezdce sprej, pustit systém klimy s větráním, zavřít a jít na 10 min. na kafe?
3. Při desinfekci má být pylový filtr vyndaný, nebo tam může zůstat?
Jak to děláte vy?
Děkuji za tipy.
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Ja to delam tak, ze pouziju sprej, ktery se zapne v kabine a strika. Klima ze zapne na maximim na vnitrni okruh. Nebo pouzivam dezinfekcni penu - sprej s hadickou a natlacim ji co to da, do kazdeho vydechu (horni, stredni a spodni i pod sedackama) klimatizace. Necham vysusit. Filtr menim, jenom kdyz je potreba. Kazdy rok zkontroluju, kdyz je dobry, necham dalsi rok. Koupil jsem uhlikovy a fungicidni. Lepsi nez neuhlikovy, ale asi ne lepsi nez uhlikovy. Priste tedy koupim jenom klasicky uhlikovy.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Tap ři desinfekci klimy, vytáhnu starý filtr, vysaju případně vše co tam je listí apod. pak provedu desinfekci klimatizace, všech výdechů apod. Poté vložím nový filtr a je hotovo. Tak jsme to dělal na Astře G.
No mě spíše zajímalo, zda na 2 garanční prohlídce kontrolují těstnost klimatizace a provádí případné doplnění, zapoměl jsme se zeptat.
No mě spíše zajímalo, zda na 2 garanční prohlídce kontrolují těstnost klimatizace a provádí případné doplnění, zapoměl jsme se zeptat.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Nema, ak sa uz pustis do dezinfekcie, tak vymen rovno i pelovy.
Ja kupujem sprej ten co zatlacis a ide sam. Dezinfekciu riesim nasledovne.
Mam kusok flexi hadice z vysavaca cca 50cm. Novy pelovy filter dam napriec do puzdra pre pelovy filter nie po dlzke, ale na sirku. Nezatlacim ho uplne, len vlozim cca 2cm a vedla neho presne vojde hadica z vysavaca, tak aby jej koniec bol pri kraji ako je diera ventilacie v tom kastliku. Nastartujem auto, zapnem klimu na plne. Do vrchanicika zo spreja vyrezem otvor pre hadicu, nastrcim na hadicu a potom spustim sprej a zacvaknem na vrchnak. sprej mam na podlahe na stojaka a cez hadicu to vtahuje do systemu, bez toho, aby tam siel kondenzat z neho. a pod sprej treba dat misku, ci mat gumene koberce, lebo zato kondenz cez vrchnak vytecie trocha. a takto necham auto bezat 10-15min a dezinfekcia hotova.
Ja kupujem sprej ten co zatlacis a ide sam. Dezinfekciu riesim nasledovne.
Mam kusok flexi hadice z vysavaca cca 50cm. Novy pelovy filter dam napriec do puzdra pre pelovy filter nie po dlzke, ale na sirku. Nezatlacim ho uplne, len vlozim cca 2cm a vedla neho presne vojde hadica z vysavaca, tak aby jej koniec bol pri kraji ako je diera ventilacie v tom kastliku. Nastartujem auto, zapnem klimu na plne. Do vrchanicika zo spreja vyrezem otvor pre hadicu, nastrcim na hadicu a potom spustim sprej a zacvaknem na vrchnak. sprej mam na podlahe na stojaka a cez hadicu to vtahuje do systemu, bez toho, aby tam siel kondenzat z neho. a pod sprej treba dat misku, ci mat gumene koberce, lebo zato kondenz cez vrchnak vytecie trocha. a takto necham auto bezat 10-15min a dezinfekcia hotova.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Rosagu: Mě řekli u Novotného, že druhá garančka bude zase olej s filtrem a navíc kabinový filtr.
Cena okolo 4500,- teda zhruba o 1000,- víc než první, kdy byl jen olej a filtr. A zrovna nedávno jsem v návodu četl, že klima se doporučuje prověřit tak poprvé za tři roky od začátku provozování, nebo tak nějak...
Servisní plán někde zjistím pro náš 1,4 T nebo mi ho dají v servise?
Cena okolo 4500,- teda zhruba o 1000,- víc než první, kdy byl jen olej a filtr. A zrovna nedávno jsem v návodu četl, že klima se doporučuje prověřit tak poprvé za tři roky od začátku provozování, nebo tak nějak...
Servisní plán někde zjistím pro náš 1,4 T nebo mi ho dají v servise?
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
Děkuji za tipy i plán. Přehlédl-nedohledal.