Nefunkčné ostrekovače
Re: Nefunkčné ostrekovače
Len som to vyskusal a nic. Prichadzam domov za tmy a auto mam na dvore, bez osvetlenia. Bud to bude poistka alebo motorcek cerpadla. Ale nic nenaznacovalo, ze by nieco odchadzalo. No, uvidim a napisem.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
- Reklama
tuknute si nemal v poslednej dobe, ci burane?
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Nie absolutne. Nalial som zimnu do zbytku letnej, pri plusovej teplote preplachol hadicky a trisky vpredu, vzadu, zamkol auto. Po par dnoch nasadnem -2 a ostrekovace mrtve. A dodnes su mrtve, takze nwm.
Takze to bola poistka.
Pravdepodobne sa prepálila keď si stlačil tlačítko ostrekovačov a bolo primrznuté čerpadielko aj s motorčekom.
Preto z tohto dôvodu mením kvapalinu v ostrekovačoch v predstihu vždy koncom októbra - tu na juhu (a rovine) tak skoro nemrzne.
Hlavne že Ti to funguje.
Preto z tohto dôvodu mením kvapalinu v ostrekovačoch v predstihu vždy koncom októbra - tu na juhu (a rovine) tak skoro nemrzne.
Hlavne že Ti to funguje.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
dva dni dozadu som hladal poistky a naozaj pri motore baterke tusim uplne vpravo hore 10A poistka, vymenana a uz ide ostrek
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
Asi to sem nepatrí, ale ako nastavím smer ostrekovania čelného okna?
Ľaví dolní roh okna pri šoférovi je stále suchý a špinavý.
Ľaví dolní roh okna pri šoférovi je stále suchý a špinavý.
Astra Sports Tourer 2.0 CDTI 160PS 2011/03
mal som presne ten isty problem, zastav sa v opli nech ti pozicaju taky special kluc na nastavovanie trysiek ... za par minut nastavis
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
OK,kľúč si urobím, ale ako sa to nastavuje? Krúti sa tím či len nakláňa do strán a hore dole?
Astra Sports Tourer 2.0 CDTI 160PS 2011/03
Pretože trysky zvyknú byť "zaseknuté", tak ja to robím tak, že najsamprv ich streknem WD40, počkám cca 10min., skúsim ich prípravkom trošičku potočiť (samozrejme vnútrajšok trysky) aby sa rozhýbali a potom ich nastavujem - nastavujú sa v smere hore-dole a vpravo-vľavo. Je "umenie" sa na prvykrát strafiť do tej správnej polohy (aspoň u mňa), ale keď sa s tým trochu pohrám, tak to ide. Niekde je tu aj odkaz, ako sa majú správne nastaviť, aby striekali správne na čelné sklo.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo