elektricky posilovac riadenia a jazdne vlastnosti

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
matusbelusak

Re: elektricky posilovac riadenia a jazdne vlastnosti

Příspěvek od matusbelusak » 28 lis 2018, 19:45

chlapi neviem kam to dat ale kedze mam pocit na posilovac tak to davam sem, mam taku otazku na vas co sa mohlo poškodiť, kupil som si na J astru 81kw novy volant a kolega vyštudovaný mechanik mi ho chcel vymenit pri vymene sa nam nepodarilo povolit srubu na volante az tak ze sa strhal torc a jak sa pokúšal to povolit skusal kade co aj nabijal tam iny torx s kladivom par krat jebol po inom nadstavci po srube ale nie moc silno (pri vymene bola odpojena bateria) no nepodarilo sa nam to tak povedal nech idem do servisu tak to urobim tak ale pri jazde som zistil alebo mam taky pocit ze volant ide nejak tazsie alebo tuhsie, mohlo sa nieco poskodit pri buchani kladivom? alebo pri odpojeni baterie oretacal volantom nemohlo to nejak poškodiť posilovac? mam pocit faktze volant ide horsie ako slo hlavne pocas jazdy aj auto mierne taha do strany pri pusteni volantu, to nerobilo, volant dam vymen do servisu ale najprv sa pýtam sem ci to neje nejaka blbost aby som nevyzeral jak idiot pred mechanikom ked mu to poviem
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )

Reklama

jack

Příspěvek od jack » 28 lis 2018, 21:00

Matúš - bratm, vy ste tomu dali! Už pri obyčajnom hrebeňovom riadení bolo do tyče riadenia (volantu) prísne zakázané búchať, nieto ešte do riadenia s elektrickým posilovačom. Skoč s tým radšej do servisu, lebo narobíte ešte viac škody a nebude to lacná záležitosť.
Na povolenie skrutky držiacej volant (torx T50) sa používa kvalitný nádstavec (povrchovo cementovaný, kalený,..., nie z "blata"), račna alebo krížový kľúč s aspoň 50cm ramenom.
volant.jpg
torx T50.jpg
torx T50.jpg (4.46 KiB) Zobrazeno 4392 x
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo

matusbelusak

Příspěvek od matusbelusak » 28 lis 2018, 21:05

Jack diki za radu to som nevedel ja som sa pytal kolegu ci to je tazke vymenit on ze niee pohoda to len sruba dole a uz no ta reku skus a tak to to dopadlo, co sme mohli poškodiť? uz do toho teraz tlct urcite nebudeme necham to na servis (nie autorizovany) inac čítal som ze sa posilovac da naprogramovat aj? ci je to blbost?

vo foto ako sa mu to podarilo strhat :/
Přílohy
20181128_211704-539x739.jpg

jack

Příspěvek od jack » 28 lis 2018, 22:44

Tiež som niekde zaregistroval, že sa to dá nejako nastaviť, ale ako, to neviem - ja mám hydraulický posilovač.
A keď sa pozerám na tu skrutku - tak sa poďakuj tomu "vyštudovanému mechanikovi" :roll: a pííp pííp pííp,...píííp.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo

matusbelusak

Příspěvek od matusbelusak » 29 lis 2018, 07:39

no ja viem uz som sa mu 3x podakoval a pipania bolo az az :D no jic budem to musieť poriešiť, tak dík zatiaľ :)

Odpovědět