Něco k sobě : jezdím hodně cca 170km denně ( zajišťuji rozvoz stravy ), na trase mám spoustu zastávek v jednotlivých městech ( proto si myslím, že nafta je pro mne nevhodná ). Nejsem brzda provozu, ale taktéž si nedělám ze silnice závodní dráhu.
Momentální auto : momentálně jezdím jedničkovou Škodou Octavia 1.8T 4x4 LPG Laurin and Klement - výkon motoru bych řekl tak akorát, spotřeba vyšší cca 12L plynu. Je to již starší auto a začínájí se projevovat nemalé investice ( V poslední době alternátor, spojka, elektroinstalace.. ). 4x4 nevyužiju ( maximálně někdy v zimě, ale vzhledem k tomu jaké jsou zimy tak ani to ne )
V případě, že bych kupoval nové auto tak určitě něco v LPG nebo CNG - CNG ( snad jen Leon nebo Octavia mi přijdou strašně drahá auta ). Zabrousil jsem tedy k Oplu. Astra 1.4T St LPG mi přijde jako vynikající volba ( velký kufr a snad dobrá spotřeba ). Četl jsem, že toto vozidlo je velice náchylné na těžkou nohu, nemá problém si vzít i 11L ( což by bylo cca 12l plynu ) a to nechci. V případě, že bych kupoval nové auto, tak bych chtěl ušetřit na spotřebě. Jak to tedy je ? Můj rozpočet by byl 400 000,-Kč. Měl jsem již naceněnou astru v akci Opel 24 hodin - cena byla cca 390 000,-Kč - při jejich financování ( LPG zdarma, sada Enjoy - dvouzonová aut.klima, metaliza + loketní opěrka ).
Zajímalo by mne tedy : kam jsem schopný se dostat se spotřebou LPG, jak je to následně s garančníma prohlídkama ( ceny + co kolik km ), nesežere mě finančně po uplynutí záruky ?

Děkuji za jakoukoliv radu či připomínku