Pomoc s výberom motora
Pomoc s výberom motora
Ahojte, pomaly sa sťahujem z H-fora.
Teraz mám H-čko, 1,4 66 KW, ročník 12/2005, naj. 99 tis km. Absolútne bez poruchy a investícii - iba prevádzka a údržba. Bol som zvyknutý jazdiť za 6,5 l/100, bez problémov som zajazdil aj 5,8/100 km.
Koníky chýbali, ale dali sa nahradiť prevodovkou. Inak - obrovská spokojnosť s týmto motorom.
Je čas vymeniť H-čko za niečo iné. Vyberám Jettu 1,2 turbo 77 KW, Focus 1,0 turbo 90 KW, alebo J-sedan 103 KW. Citim sa byt OPLISTA, preto má najväčšiu šancu Opel. Je pre mňa dôležitá spotreba, jazdím okresky 50 %, mesto 40 %, dialnica 10 %.
Brať 1,4 T 103 KW alebo 1,6 atmo? Má význam sa vôbec baviť o 1,4 74 KW ?
Akú máte reálne spotrebu u 103 KW v meste, na okreskách? V recenziách a na sprintmotor sa viacerí stazujú práve na spotrebu a miesto na zadných sedadlách.
Ďakujem
Dúfam, že som o chvilu medzi Vami.
Teraz mám H-čko, 1,4 66 KW, ročník 12/2005, naj. 99 tis km. Absolútne bez poruchy a investícii - iba prevádzka a údržba. Bol som zvyknutý jazdiť za 6,5 l/100, bez problémov som zajazdil aj 5,8/100 km.
Koníky chýbali, ale dali sa nahradiť prevodovkou. Inak - obrovská spokojnosť s týmto motorom.
Je čas vymeniť H-čko za niečo iné. Vyberám Jettu 1,2 turbo 77 KW, Focus 1,0 turbo 90 KW, alebo J-sedan 103 KW. Citim sa byt OPLISTA, preto má najväčšiu šancu Opel. Je pre mňa dôležitá spotreba, jazdím okresky 50 %, mesto 40 %, dialnica 10 %.
Akú máte reálne spotrebu u 103 KW v meste, na okreskách? V recenziách a na sprintmotor sa viacerí stazujú práve na spotrebu a miesto na zadných sedadlách.
Ďakujem
Dúfam, že som o chvilu medzi Vami.
- Reklama
Re: Pomoc s výberom motora
Len pre doplnenie O 1.4T + LPG si nerozmyslal? Alebo vobec o LPG?
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Ano, bola by to najlepšia volba. Ale je tam rozdiel okolo 1000 EUR. Uz teraz je toho dosť - 1,4 T COSMO, sedan + metalíza, diody vpredu ... . Jedine ist do hatchbacku.
Ja mám Astru 1.6 Notchback (sedan) a zatiaľ sa nemôžem sťažovať. Pri tej hmotnosti auta to nie je vyložene trhač asfaltu, no mal som možnosť sa "previesť" v HB 1.4T a veľký rozdiel vo výkone tam nie je (to je ale môj subjektívny názor - pretože absolvoval som len jednu asi 10min. jazdu). Ja osobne by som 1.4/74kW nebral. Spotreba mi s 1.6/16V vychádza cca 7,2-7,5l (50/50 - mesto/mimo mesta), ale motor je ešte "surový" s nábehom 1100km.ivan píše:Vyberám Jettu 1,2 turbo 77 KW, Focus 1,0 turbo 90 KW, alebo J-sedan 103 KW. Citim sa byt OPLISTA, preto má najväčšiu šancu Opel. Je pre mňa dôležitá spotreba, jazdím okresky 50 %, mesto 40 %, dialnica 10 %.
Previezol som sa aj v VW Jete 1.2 T a s tým motorom na mňa veľký dojem neurobila a pri cene, ktorú za to chceli nemala ani polovičnú výbavu, čo mám v Astre.
(Mám ju aj v sekcii Vaše auta, pokiaľ chceš, tak sa na ňu pozri.)
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
LPG se do sedanů (notchback) továrně nedělá! Já mám 103 kw továrním LPG a ze 70% jezdím dálnice, zbytek město a spotřeba je kolem 8,3l. Benzínu to bude trochu méně, ale zase takový rozdíl to nebude, přiznávám že jezdím svižněji a ráno popojíždím v ranní špičce.
Všechno jde, jen malé děti se musí nosit.
Opel Astra J Hatchback, 1.4, 103 kW, LPG: astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=380
DetailingClub.cz
Opel Astra J Hatchback, 1.4, 103 kW, LPG: astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=380
DetailingClub.cz
Mam necely mesic Astru ST 1.4 103kW. Najeto mam pres 1000 km tak nabizim muj pohled. Jezdim ve vetsine mezimesto, mene po meste a jeste mene dalnice. Od zacatku co je venku jecko, tak me bere jako zadny Opel. Horsi to bylo s motorem, ve kterem jsem tech 140 koni opravdu marne hledal Ale ted co uz mam neco najeto, tak si zacinam s motorem rozumet a zacina mi cim dal vic vyhovovat! Nevadi mi ze ridice nekopne do zadku, ale naopak se mi libi ze stale krasne tahne v celem spektru otacek. Prijde mi to jako by to byla stara dobra atmosfera. Pri samotne jizde je to tak ze permanentne prekracuju povolenou rychlost. Hlavne za to muze sesty rychlostni stupen, na ktery to proste jede.....no najednou tam mam treba 120 Takze vzhledem k vaze, kterou mam 1550 kg jsem spokojen. Da se samozrejme s autem jezdit i pomaleji,...... ale vydrz to Co se tyce spotreby, tak po dvou tankovanich mam prumer 6,6 litru. Jet predpisove, tak by sla spotreba jeste dolu. Kazdopadne oproti porovnani s minulou Astrou H 1.6 77kW mam na stejne trase vyssi prumernou rychlost. Muj nazor je takovy ze pokud nekdo opravu nekam nespecha a je spis klidnejsi ridic, tak atmosfera 1.6 85 kW bude opravdu minimem, naopak 1.4ku bych nevolil v zadnem pripade. Jako optimalni motorizaci co se tyce benzinu vidim 1.4 88 kW nebo 104 kW
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Beavis to vystihol presne. Mam rovnake skusenosti. Spotreby sa neboj. Hodne zalezi ako jazdis ale ked to po tej dialnici tak ide, tak co narobime
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
Jeste pro doplneni, neveril bych tomu ale ta "nafoukana" 1.4ka krasne plynule tahne uz i od temer volnobeznych otacek coz je treba ve meste vic nez prijemne Jinak jeste k tobe zminovany koncernovy 1.2 TSI. Vykonove se jim motory povedly, ale to je alespon u me jedine co se mi u koncernu libi To do ceho tyhle motory zabali uz tak pro me zajimave neni. Cili jako fanda Opelu a dvojnasobny maximalne spokojeny majitel Astry byla volba jasna. Takze u me rozhodlo srdce a i pres to ze by se nejake male vady na Astre nasel, neresim je, ani je ve finale nijak zasadne nepocituji a jen si s Astrou neskutecne uzivam kazdou jizdu Proste se jim povedla a docela ma prekvapuji reakce znamych, kteri pri prohlizeni neveri ze tohle je stale jeste Opel. A za tu cenu uz vubec nebylo o cem premyslet Kazdopadne si skoc k dealerovi a pokud je rozumnej, tak ti urcite pujci na test treba toho Focuse, nebo neco koncernovyho at si vyzkousis v cem se citis dobre a co ti jede nejlip.....
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
V praci mame Leona 1.4 TSI a to je oproti Astre lenoch. Neviem aky ma krutak ale ked sa chcem v meste razantne pohnut, tak sa dusi. Nepamatam sa presne na papierovy vykon ale nieco okolo 88 kW. Ten rozdiel je ale markantny.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
Ďakujem Vám veľmi pekne.
Nové J sa mi veľmi páči, zvlášť sedan. Dokonca by som povedal, že som z nej nadšený. Ozaj to tu niekto vystihol, mám iba obavy zo spotreby a vzhľadom na vysoku cenu /bez zľavy/ aj vysoké hav. poistenie.
Veľmi by ma mrzelo, keby som sa zbavil H-čka, kde mám fantastickú spotrebu /cca. 6, 5 l/ a na 1,4 T 103 KW budem mať 9 litrov. Viem, že je to individuálne, ale akú máte spotrebu podľa PP? Dá sa jazdiť okresky za 6 ? Podľa sprintmotor to tam lieta aj okolo 9 l.
Ďakujem
Nové J sa mi veľmi páči, zvlášť sedan. Dokonca by som povedal, že som z nej nadšený. Ozaj to tu niekto vystihol, mám iba obavy zo spotreby a vzhľadom na vysoku cenu /bez zľavy/ aj vysoké hav. poistenie.
Veľmi by ma mrzelo, keby som sa zbavil H-čka, kde mám fantastickú spotrebu /cca. 6, 5 l/ a na 1,4 T 103 KW budem mať 9 litrov. Viem, že je to individuálne, ale akú máte spotrebu podľa PP? Dá sa jazdiť okresky za 6 ? Podľa sprintmotor to tam lieta aj okolo 9 l.
Ďakujem