Příspěvek
od Puk* » 02 pro 2014, 23:25
Par mých postřehů:
- Co se týče ruční brzdy, tak připomínám, že když máš elektronickou, tak máš na zadní straně středovém tunelu zásuvku 12V a popelník, to u klasické ruční brzdy není, taky je u el. ruční brzdy asistent rozjezdů do kopce. Mám sice manuální brzdou ale díky výbavě Cosmo mám i ten asistent rozjezdu do kopce. Kdybych věděl, že v kombinaci s manuální ruč. brzdou nemám vzadu přípojku na 12V, tak bych si připlatil za el. brzdu.
- Co se týče antény "ploutve", tak dnes lituji, že jsem si ji nedal, příplatek nebyl moc. Výhoda ploutve je hlavně, když jezdíš s boxem na střeše, nebo často do myčky, nebo třeba dáváš na auto plachtu. A technicky je to tak, že v případě ploutve je anténa i v bočních zadních oknech (u ST) a možnost dodělání DAB. S normální prutovkou ta možnost není, kvůli kabeláži. Doporučuji tu ploutev, ale mám pocit že dnes je na Astře v Cosmo výbavě automaticky.
- AFL+, to byla věc kterou jsem doobjednával na poslední chvíli a jsem rád, jedna z mála věcí, která to auto posouvá kapánek jinam, ne jen vizuálně. Pro mě byl hlavní důvod objednání AFL zejména pasivní bezpečnost, v noci pořádně vidíš a jsi viděn. Zvláštní bylo, že natáčení světel do stran se musí aktivovat v palubáku. V balíčku automaticky bylo i led denní svícení, mlhovky, senzor na tunely, automatické dálkové a i vnitřní lampičky v interiéru vzadu a vpředu.
- Pokročilý parkovací asistent, to byla věc kterou jsem přiobjednával v domnění, že budu mít vícepoložkový displej palubního počítače s pořádným zobrazením senzorů. Ale prd, absolutně nerozumím tomu jak Opel určuje do jaké výbavy ten displej dávají. Senzory jsem se naučil používat podle zvuku a jsem za ně rád, Astra je dlouhá a oplácaná a špatně se odhaduje co se děje před a za. No v balíčku se senzory byly i el. sklápěcí zrcátka, což používám hodně často.
- Drobnost jako je koberec do kufru (pro ST) za 800,- jsem chtěl kvůli tomu, že součástí té vložky je část co se při nakládání přehodí přes hranu zadního nárazníku a nedodřeš ho. Skvělá věc jestli vozíš často kočárek, psa, nebo jiné krámy.
- QuickHeat - el. topení jsem přiobjednával jako alternativu za vyhřívané okno, které Opel v Astře nedělá. No zrovna dnes jsem skoro hodinu vysvobozoval naši Astru z ledového zakletí. QH v tomto ohledu pomohlo jen částečně, spíš to je dobré v tom, že se dřív vyhřeje interiér na kratší cestě do práce, než když QH nemáš.
- Taky ten systém poutek a organizérů do kufru (u ST), nestojí moc a ulehčí to život.
- Adaptivní podvozek je fajn, Astra má dost přeposilované řízení a v případě adaptivního podvozku si můžeš pomoct přepnutím na jiný režim. Ale já ho nemám, při nákupu jsem to považoval za zbytečnost. Teď po roce bych o tom uvažoval jinak.
Tak to je pár mých postřehů, držím palce při výběru a při volbě prodejce, snad budeš mít štěstí a ukecáš si pořádnou slevu.
Opel Astra J Sports Tourer / 1.7 CDTi 81kW / Cosmo, BT, AFL+, QuickHeat