Dotaz
Re: Dotaz
Tak to je znamy ze pomer cena/vybava neni u koncernu nic moc, o to vic me udivuje, ze to ma stale hodne kupcu. Zadnou pridanou hodnotu moc nevidim...
Corsa D Sport 1.4T 88Kw http://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
Astra J Cosmo 1.6T SIDI 125Kw http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Astra J Cosmo 1.6T SIDI 125Kw http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
- Reklama
Projizdel jsem web Skody, konkretne stranku konfigurace Octavie III a Rapida. U Octavie snad ani neni treba cenu vs. vybavu komentovat, to je proste cenove trosku narez, ale nemile me prekvapil Rapid. Sice se chlubi ze se da zakladni verze sehnat opravdu levne, to ano, ale je to "socka" nejvetsi (tak ono pri usednuti za volant to je a bude socka i kdyz bude mit zlatej volant ), ale pokud si ho chce clovek trosku vybavit vc. vykonejsiho motoru, tak ejhle! Pri pohledu na cenu jsem nechapal uz vubec nic. Skoncil jsem na tusim pul milionu Kc
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Nevím, jestli budu úplně objektivní, protože jsem už léta "oplák". Měl jsem Vectru A, Astru G - sedan, Astru H Caravan a teď čerstvě Astru J ST. Dlouho jsem zvažoval, jestli nezkusit jinou značku, ale nakonec jsem zůstal věrný . Ve hře byla samozřejmě i OIII, ale rozhodl jsem se hlavně z následujících důvodů:
- s předchozími oply jsem nikdy neměl vážnější problém, Astra H s 1.8 (92 kW) dobře slouží a bude snad dál dobře sloužit manželce
- moc se mi líbí design Astry J, jak exterier, tak interiér
- flexfix - nosič na kola. Nechtěl jsem střešní nosiče ani kouli a zadní nosič, který bych pak musel strkat do kufru. Integrované do nárazníku je to paráda. Dokonce zbylo místo i na dvojitou podlahu kufru
- fakt skvělá ergonomická přední sedadla
- spousta fungujících(!) vychytávek v příplatkové výbavě za slušné peníze (oproti ostatním značkám)
- kupoval jsem Astru na firmu a poskytnutá sleva byla velmi slušná, OIII by při stejné konfiguraci vyšla při jejich slevách asi o 100.000,- Kč dražší
- po prvních asi 50 km musím chválit podovzek. Vím, že je to zatím naprosto neobjektivní, ale oproti H-čku tam vnímám velký pokrok. Je tak akorát tvrdý a zároveň dobře eliminuje nerovnosti. Ne nadarmo byl v testech často hodnocený jako nejkomfortnější ve své třídě.
Abych jenom nechválil, trochu mě v prvních dojmech zkalamalo následující:
- palubní počítač - displej je hodně jednoduchý, např. Mokka už má pokročilejší, který ukazuje více parametrů nejednou.
- posilovač řízení by snesl více degresivní účinek. Při vyšších rychlostech je řízení přeposilované
Doufám, že mně první dojmy a spokojenost neopustí ...
- s předchozími oply jsem nikdy neměl vážnější problém, Astra H s 1.8 (92 kW) dobře slouží a bude snad dál dobře sloužit manželce
- moc se mi líbí design Astry J, jak exterier, tak interiér
- flexfix - nosič na kola. Nechtěl jsem střešní nosiče ani kouli a zadní nosič, který bych pak musel strkat do kufru. Integrované do nárazníku je to paráda. Dokonce zbylo místo i na dvojitou podlahu kufru
- fakt skvělá ergonomická přední sedadla
- spousta fungujících(!) vychytávek v příplatkové výbavě za slušné peníze (oproti ostatním značkám)
- kupoval jsem Astru na firmu a poskytnutá sleva byla velmi slušná, OIII by při stejné konfiguraci vyšla při jejich slevách asi o 100.000,- Kč dražší
- po prvních asi 50 km musím chválit podovzek. Vím, že je to zatím naprosto neobjektivní, ale oproti H-čku tam vnímám velký pokrok. Je tak akorát tvrdý a zároveň dobře eliminuje nerovnosti. Ne nadarmo byl v testech často hodnocený jako nejkomfortnější ve své třídě.
Abych jenom nechválil, trochu mě v prvních dojmech zkalamalo následující:
- palubní počítač - displej je hodně jednoduchý, např. Mokka už má pokročilejší, který ukazuje více parametrů nejednou.
- posilovač řízení by snesl více degresivní účinek. Při vyšších rychlostech je řízení přeposilované
Doufám, že mně první dojmy a spokojenost neopustí ...
Opel Astra J SportsTourer B16SHT
Opel Astra J SportsTourer A20DTH
dřív Opel Astra H Caravan Z18XE
ještě dřív Opel Astra G X16XEL
a úplně nejdřív Vectra A C16NZ
Diky za postrehy. Hod sem nejaky blizsi info toho integrovaneho nosice kol. Jak se s nim manipuluje, jak se na nej davaji kola a hlavne jak se na nej vejdou dve kola vedle sebe. A kdyby bylo nejaky detailnejsi foto, bylo by to jeste lepsi
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Ten nosič na kola je docela dobře popsaný vč. obrázků v manuálu Astry (str. 58-75), na který je tady v sekci Download odkaz (http://static.opel.hu/documents/OM/Astra_2685_1_CZ.pdf).
Dostal jsem k tomu stručný obrázkový návod, zítra naskenuju a dám sem. Prakticky stejný systém jsem několikrát v akci viděl u Antary a fungoval bez problémů.
Nevýhoda je, že už se tam nevejde rezerva, takže pod sedadlo spolujezce do šuplíku k tomu dávají automaticky soupravu na opravu pneumatik.
Dostal jsem k tomu stručný obrázkový návod, zítra naskenuju a dám sem. Prakticky stejný systém jsem několikrát v akci viděl u Antary a fungoval bez problémů.
Nevýhoda je, že už se tam nevejde rezerva, takže pod sedadlo spolujezce do šuplíku k tomu dávají automaticky soupravu na opravu pneumatik.
Ještě k nosiči na kola:
Oproti manuálu auta je trochu jiný, odkaz na zjednodušený manuál FlexFix jsem dal do sekce Download.
Oproti manuálu auta je trochu jiný, odkaz na zjednodušený manuál FlexFix jsem dal do sekce Download.
displej s vice funkcema ma uz i astra po faceliftu a k tomu drzaku... i ja jsem o nem premyslel, ale nakonec, jelikoz jezdime na kola max ve dvou tak je radsi hodim dovnitr do auta, ale na youtube jsem videl animaci jak se pouziva, takze tam hedej
Corsa D Sport 1.4T 88Kw http://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
Ten displej záleží na konfiguraci. Mám teď čerstvě Astru po faceliftu, výbavu Cosmo + pár věcí navíc, a displej mám ten jednodušší. Až teď (bohužel pozdě) jsem podrobně pročetl ceník (pozor ne ty akční ceníky, ale kompletní) a tam je to popsáno ("Zvětšený displej s informacemi pro řidiče"). V konfigurátoru na webu opel.cz to taky není jednoznačně napsané. Ten displej mezi budíky u řidiče s více zobrazovanými údaji je pak jen u pokročilého parkovacího asistentu. Já bohužel objednal jenom senzory vpředu a vzadu a ne ochrannou sadu (nepotřeboval jsem sklopná zrcátka), kde ten pokročilý asistent je. Takže mám displej vždy je s jedním údajem a při sepnutí parkovacích senzorů se objeví obrázek auta a jenom přední "vějíř", přestože je překážka vzadu
Nevýhoda toho jednoduchého displeje je taky jenom jeden palubní počítač, což mě mrzí dvojnásob, protože u H-čka jsem měl už dva.
Na druhou stranu můžu potvrdit, že už asi všechny Astry po faceliftu maji kompletní češtinu.
Nevýhoda toho jednoduchého displeje je taky jenom jeden palubní počítač, což mě mrzí dvojnásob, protože u H-čka jsem měl už dva.
Na druhou stranu můžu potvrdit, že už asi všechny Astry po faceliftu maji kompletní češtinu.
MikeR: to snad nie je pravda?! mas cosmo po facelifte a stale nie su parkovacie senzory graficke aj pre zadne?! to su uz nie 20rokov za opicami, ale 100. pytat este priplatok uz k priplatkovej vybave parkovacich senzorov?! to co je. ved za 800 ma konkurencia uz parkovacieho asistenta, co zaparkuje auto a este par supakov zostane. Presne pre toto by som uz ani ja senzory v opli nedaval do noveho auta. Tiez ma tymto sokovali ked som preberal toho casu auto. Pride mi to hodne tak programatora vo veku 10rokov. Spravit software pre senzory s leporelom ako to ja volam. Myslel som si, ze toto uz po facelifte vyriesili.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L