Pomoc s výberom motora
Re: Pomoc s výberom motora
Jako da se urcite jezdit i za 9 litru, ktery uvadis.Ale to bys musel podle me na to hodne slusne slapat, resp. jet jak blazen dost nad povolenou rychlosti nebo se hodne courat po meste. Mimochodem po meste ti bude zrat kazdy auto, nektery o litr min, nektery o litr vic. Tomu proste neuteces Pri tvojem pouzivani jak uvadis bych vidle spotrebu tak kolem 7 litru. Mesto ji zabije, dalnice ji trosicku sunda a mezimesto by ji melo sundat jeste o kus vic. Pokud budes jezdit predpisove nebo lehounce nad, tak z moji zkusenosti by nemusel byt problem se dostat v mezimestkem provoz treba az na 6-6,5 litru. Samozrejme druha vec jak jsi schopny ridic, nekdo proste umi jet za malo, nekdo proste ne. Je to hlavne o tom predvidani a trosku premejsleni kdy je dobre pridat, kdy je dobre povolit plyn a tak
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
- Reklama
Spotreba velmi zavisi od stylu jazdy. Napriklad 1.6 SIDI Turbo . Priemerna spotreba pri 4000 km a nesetrnom jazdeni 7.3 l. Ale ked vybehnem na dilanicu rychlost 120 + tempomat urobil som 250 km za 6.2 l !!!!!
hlavne netreba zabudat na to ze astra j hlavne kombi je tazsia ako H cko
dokonca som minule porovnaval so znamym co ma Zafiru B tak ma hmotnost ako ja Astra J
a dokonca Zafira B ma este o cca 200 kg viac ... 1800kg
osobne si myslim ze opel ma vcelku dobru politiku na dieslove motory...
osobne by som ako minimum ak chces kombik volil urcite 1,4T...
na normalne jazdenie uplne staci...
ale nejake citelne zrychlenie tam asi nenajdes...
myslel som ze 2,0 cdti bude aky silny ale nie, astra je fakt tazka
prave u tohto motoru je tiez velmi dobra prevodovka, motor taha takmer od volnobeznych otacok
spotreba priemer cca 5,8, ziadne courani
inak rekord pri jazde medzimesto cca 200+200 km ked este nebola dialnicna bolo okolo 4,4 podla tankovania
ale cudujem sa ze ked mas take ,,zanovne auto" s ani nie 100t km ides menit, ak ano tak ber na Jcko ale s min. 1,4T benz, ak chces aj trosku adrenalinu ber 2,0 cdti...
dokonca som minule porovnaval so znamym co ma Zafiru B tak ma hmotnost ako ja Astra J
a dokonca Zafira B ma este o cca 200 kg viac ... 1800kg
osobne si myslim ze opel ma vcelku dobru politiku na dieslove motory...
osobne by som ako minimum ak chces kombik volil urcite 1,4T...
na normalne jazdenie uplne staci...
ale nejake citelne zrychlenie tam asi nenajdes...
myslel som ze 2,0 cdti bude aky silny ale nie, astra je fakt tazka
prave u tohto motoru je tiez velmi dobra prevodovka, motor taha takmer od volnobeznych otacok
spotreba priemer cca 5,8, ziadne courani
inak rekord pri jazde medzimesto cca 200+200 km ked este nebola dialnicna bolo okolo 4,4 podla tankovania
ale cudujem sa ze ked mas take ,,zanovne auto" s ani nie 100t km ides menit, ak ano tak ber na Jcko ale s min. 1,4T benz, ak chces aj trosku adrenalinu ber 2,0 cdti...
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
na vybláznenie určite 1,6T, ale pozor na spotrebu, asi jediná námietka v inač veľmi pozitívnych recenziách.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H 1.9 CDTi ( Z19DT ), 3/2006
Opel Astra G 1.7 CDTi ( Z17DTL)-ex
mam 1,6sidi a najeto 2500km a spotřeba 6,9/100km podle pc(manželka jezdi 6,4) reálně jsem to ještě nepočítal ale podle km a litru by to mohlo vycházet a jízdní styl tak střídavě nepatřím mezi lidi co jezdi vyloženě na spotřebu
astra j sportstourer cosmo 1.6sidi turbo
corsa d a12xer
ex opel
zafira b a17dtr
astra h z17dth
corsa b x10xe
corsa d a12xer
ex opel
zafira b a17dtr
astra h z17dth
corsa b x10xe
dne jazda cca 250km, cca 150 medzimesto 90-120kmh, 30 dialnica 130-150, zvysok obce/mesto 55-65kmh
priemer 4,9 ... 50:50 - blaznenie:zjazd kopcov na rychlosti
priemer 4,9 ... 50:50 - blaznenie:zjazd kopcov na rychlosti
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
Myslel som na pôvodnú 1,6T, nie SIDI.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013