Dotaz
Dotaz
Čau Jéčkaři,
zatím jsem Háčkař, ale uvažuji o změně. Jak je to tedy s tím Sport tourerem? Koupit, nekoupit?
Uvažuji o 1,4 benzin 103Kw v Cosmo + asi Flexi ride a nějaké další doplňky. Oproti tomu také uvažuji nad Octavii combi III v 1,4 benzin. Tak fakt nevím. Zkuste mi prosím z praxe poradit. Svézt se jdu za 14 dnů do Opela. Průběžně pročítám forum a co článek, to různé názory.
Díky moc
zatím jsem Háčkař, ale uvažuji o změně. Jak je to tedy s tím Sport tourerem? Koupit, nekoupit?
Uvažuji o 1,4 benzin 103Kw v Cosmo + asi Flexi ride a nějaké další doplňky. Oproti tomu také uvažuji nad Octavii combi III v 1,4 benzin. Tak fakt nevím. Zkuste mi prosím z praxe poradit. Svézt se jdu za 14 dnů do Opela. Průběžně pročítám forum a co článek, to různé názory.
Díky moc
- Reklama
Re: Dotaz
Tak k tomuto se da tezko neco rici, pokud se ti libi skodovka kup skodovku, pokud se ti libi opel kup opel........ skodovkar bude obhajovat skodovku a to same bude delat oplista u oplu..... ja mam opely, jsem oplista.... (tim nechci rict ze je to nejaka nemoc )
motor vybirej u opla radsi silnejsi, je tezsi nez skodovka...... mam STcko, 1,4T 88kW, Flexride, a v lete 18", spotreba prumerna 7,6l/100km, je to dan za slabsi motor a 18" kola ...... kolik bude papat skodovka netroufam rici, dobre je prohlednout sprintmonitor.de a porovnat si jednotlive modely s motory ktere chces.....
motor vybirej u opla radsi silnejsi, je tezsi nez skodovka...... mam STcko, 1,4T 88kW, Flexride, a v lete 18", spotreba prumerna 7,6l/100km, je to dan za slabsi motor a 18" kola ...... kolik bude papat skodovka netroufam rici, dobre je prohlednout sprintmonitor.de a porovnat si jednotlive modely s motory ktere chces.....
V zásadě jsem letitý Oplista. Spíše mám trochu obavy z přeelektrizování a následných problémů u nové Astry....
Prostě sbírám info už od reálných uživatelů ST, bez příkras prodejce a placeného PR
Nyní už je facelift?? Tzn, i případně vychytané nějaké nedostatky??
Prostě sbírám info už od reálných uživatelů ST, bez příkras prodejce a placeného PR
Nyní už je facelift?? Tzn, i případně vychytané nějaké nedostatky??
Mozna bych mohl prispet. Osobne mam zkusenost s O3 103kw a astrou 125kw a musim rict ze to jede hodne podobne co se tyka dynamiky a spotreby. Octavia je skutecne vetsi uvnitr a to hodne znatelne (nejen kufr). Na druhou stranu nepusobi tak utulne, smutne mi prislo i na tak vysoky stupen vybavy absence tlacitek u radicky. Dotykove ovladani radia je k vzteku za jizdy a loga u stanic radia jsou priserny jinak je ale odezva rychla a je zde mnoho nastaveni a nastesti jde ovladat i analogove. GUI je pekne, rozliseni je dostacujici a oproti astre ma o level vys displej u budiku. Priplatkove sedacky se nemuzou rovnat tem priplatkovym v astre, ale jsou asi nejlepsi jaky kdy ve skodovce byli. Jsou docela siroke a prislo mi ze v nich plavu. Prijde mi ze ta o3 je strasne moc cilena na ceskyho zakaznika. Sikovne je startovani a odemykani bez klicku a detaily napr. schovane zarazky v kufru, vetsi dira na zadnich sedackach s vakem na lyze atp.. Co se tyka jizdy dynamika i spotreba diky nizke vaze je dobra a 103kw astra se nechyta. No a pak ten podvozek o kterem redaktori pisou vimeco. Ve skodovce te presvedci ze v tom neni rozdil oproti nezavislemu zaveseni. A skutecne skoro neni... stopu drzi dobre a ovladani je dobre, kdyz jezdis poklidne a pohodove a dokud nenarazis na pricne nerovnosti v zatacce. Ja mam takove misto kde se jede z kopce a nasleduje pravotociva zatacka s vyjetyma kolejema a s astrou tam jezdim pravidelne a vim kolik si muzu dovolit. Vyzkousel jsem si to i s octavii. Nalitnul jsem tam stejnou rychlosti a mel jsem malem hnedej poplach, pulkou auta jsem skoncil v protismeru. Cekal jsem ze muze toto nastat ale nejak jsem si to nepripoustel, samozrejme mista na korekci tam bylo dost ale adrenalin necekane vzrostl. Ano mohlo to byt ovlivnenu ruznyma faktorama, ale i na dalnici se mi to chovani uplne nezdalo, predevsim v drzeni primeho smeru. Nechci aby to vyznelo ze je ten podvozek nejakej tragickej, naopak, je naprosto dostacujici ale v takovychto situaci pusobi lip ten v astre ktery je jistejsi a pokud je zde adaptivni tak je astra v tomto ohledu o tridu vys. Dalsi vec v primem porovnani s astrou je hluk v kabine ktery je u o3 znatelne vyssi a razeni ktere je v astre tissi presnejsi a hladci coz rika i pritelkyne. Na nejaky dalsi shodnoceni si netroufnu protoze tolik jsem s tim autem nejezdil abych mohl vynest verdikt.
I ja jsem nad octavii uvazoval a hlavni problem jsem mel ze kdyz se treba ted kouknu z okna, uvidim jich 15 a je to proste strasne tuctovy auto ktery ma kazdej a vlastne nikdo nevi proc, v nicem nevynika ani nepropada, levne taky neni a navic jsem chtel vybavu kterou skoda nenabizi. Astru jsem zvolil i po konzultaci s mym mechanikem z autorizovaneho servisu kdy jsem zjistoval nemoci a bolesti tehle jecek. Ujistil me ze na tech astrach nic neopravuje, ze u tehle po faceliftu maj uz vsecko vychytany narozdil od insignii, kde jim to trva, proto si i sam ji koupil. O3 bude zase asi o neco modernejsi, ale myslim ze ani s jednim z techto aut neprohloupis, stejne rozhodujici bude cena. Snad jsem trochu pomohl
I ja jsem nad octavii uvazoval a hlavni problem jsem mel ze kdyz se treba ted kouknu z okna, uvidim jich 15 a je to proste strasne tuctovy auto ktery ma kazdej a vlastne nikdo nevi proc, v nicem nevynika ani nepropada, levne taky neni a navic jsem chtel vybavu kterou skoda nenabizi. Astru jsem zvolil i po konzultaci s mym mechanikem z autorizovaneho servisu kdy jsem zjistoval nemoci a bolesti tehle jecek. Ujistil me ze na tech astrach nic neopravuje, ze u tehle po faceliftu maj uz vsecko vychytany narozdil od insignii, kde jim to trva, proto si i sam ji koupil. O3 bude zase asi o neco modernejsi, ale myslim ze ani s jednim z techto aut neprohloupis, stejne rozhodujici bude cena. Snad jsem trochu pomohl
Corsa D Sport 1.4T 88Kw http://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
Astra J Cosmo 1.6T SIDI 125Kw http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Astra J Cosmo 1.6T SIDI 125Kw http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Určitě ano, díky moc za obsahlý popis. Jen mi prosim ještě upřesni s tím radiem. To se baviš o O3, nebo o Astře? Nerad bych to nějak špatně pochopil. Suma sumárum mně jako Oplistovi tedy asi Astra se bude zamlouvat více. A to po všch směrech, snad jen kromě spotřeby, pokud tomu dobře rozumím
Take premyslim po nove Astre v kombik, samozrejme jsme koukal na cenik Skodovky, jak na Rapida, tak na novou Octavii, ale pokazdy jsem prohlizeni ukoncil u informace o cene. Oproti Astre J je proste Skodovka drazsi vzhledem k tomu co nabizi. Myslim tim hlavne vybavu a motorizaci. A jak uz bylo vyse psano, proste je u nas preoctavkovano Jen kdyby ty motory byly o trosku lepsi (ted krome 1.6 SIDI) A nakonec zajimavost, uz jsem tusim 2x nekde cetl ze Astra J je podle nemcu jedno z nejspolehlivejsich aut
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Spotrebu hodnotit nemuzu tolik jsem s tim nejezdil a navic v odlisnem prostredi i rezimech. To radio myslim u oktavky, je tam uz docela hezka grafika ale pak se nactou loga stanic, ktere si to transformuje do sveho rozliseni, aby se to veslo do ramecku priblizene 4:3, mozna ze to jde ale vypnout jako je videt zde http://www.autopruvodce.cz/files/photo/ ... ance-5.jpg.
kdyz to shrnu tak octa ma hezci multimedialni system + displej u budiku, vice prostorna, a je lehci coz muze byt plus i minus. Astra ma lepsi podvozek (a vubec moznost mit adaptivni),lepsi sedacky, mene hlucna, lepsi razeni, ale je zase ztisnenejsi a vaha ubira na dynamice a zvysuje spotrebu. Ale proste komfort cestovani se mi zda lepsi. Tolik me pocity a dojmy.
Kdyz mas ve skodovce znameho nebo ochotneho prodejce dostanes 6% slevu, kdyz mas hodne dobreho znameho dostanes se na 9% max... ve fleetovem programu se da udelat mozna jeste vetsi sleva.
Osobne mam v oplu znameho prodejce a dostal jsem slevu 26,5% a to je sakra rozdil
kdyz to shrnu tak octa ma hezci multimedialni system + displej u budiku, vice prostorna, a je lehci coz muze byt plus i minus. Astra ma lepsi podvozek (a vubec moznost mit adaptivni),lepsi sedacky, mene hlucna, lepsi razeni, ale je zase ztisnenejsi a vaha ubira na dynamice a zvysuje spotrebu. Ale proste komfort cestovani se mi zda lepsi. Tolik me pocity a dojmy.
Kdyz mas ve skodovce znameho nebo ochotneho prodejce dostanes 6% slevu, kdyz mas hodne dobreho znameho dostanes se na 9% max... ve fleetovem programu se da udelat mozna jeste vetsi sleva.
Osobne mam v oplu znameho prodejce a dostal jsem slevu 26,5% a to je sakra rozdil
Corsa D Sport 1.4T 88Kw http://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
Nedavno kdyz byla akce Opel 500, tak mi prodejce daval slevu 21%, coz uz bylo hodne zajimavy!! Min. co se tyce ceny, tak v ty Astra pri takovyhle akci jednoznacne vyhrava nad Octavkou a mozna ze i nad vsema ostatnima autama v jeji kategorii
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET