Vymena baterie
Re: Vymena baterie
Mne sa stalo uz dva krat ked som bol v zahranici tri tyzdne auto som nechal v garazi a vybila sa mi baterka. Samozrejme nenechal som nic zapnute. Nevedeli by ste mi poradit cim to je ci uz je baterka v hajzli? Lebo ked potom jazdim pravidelne nieje ziaden problem. Dikes
- Reklama
Ťažko je takto "na diaľku" radiť, že prečo sa vybila. Ovplyvňovať to môže viac faktorov:
1. aká stará je bateria
2. v ako stave si ju nechal (nabitá.... - polonabitá.... - skoro vybitá ...)
3. nabitie batérie záleží aj od dĺžky a profilu trasy - stíhala sa batéria jazdením dobíjať?
4. kedy bola nabíjaná "mimo vozidla"
5. aká bola starostlivosť o batériu
6. nemal si napr. alarm v pohotovostnom režime, či niečo iné, čo má skrytý nejaký malý odber prúdu
7. .....atď.
Pokiaľ je staršia ako 5 rokov, tak ju skús nabiť (mimo auta) do plna a časom uvidíš alebo skús ešte odmerať aký je kľudový odber prúdu pri vypnutí všetkých spotrebičov (ako keď parkuješ, no bez napr. alarmu). Neviem ako u Astry, ale mohol by byť do cca 60mA, možno do max. 80mA - presne neviem, záleží aj od výbavy auta.
1. aká stará je bateria
2. v ako stave si ju nechal (nabitá.... - polonabitá.... - skoro vybitá ...)
3. nabitie batérie záleží aj od dĺžky a profilu trasy - stíhala sa batéria jazdením dobíjať?
4. kedy bola nabíjaná "mimo vozidla"
5. aká bola starostlivosť o batériu
6. nemal si napr. alarm v pohotovostnom režime, či niečo iné, čo má skrytý nejaký malý odber prúdu
7. .....atď.
Pokiaľ je staršia ako 5 rokov, tak ju skús nabiť (mimo auta) do plna a časom uvidíš alebo skús ešte odmerať aký je kľudový odber prúdu pri vypnutí všetkých spotrebičov (ako keď parkuješ, no bez napr. alarmu). Neviem ako u Astry, ale mohol by byť do cca 60mA, možno do max. 80mA - presne neviem, záleží aj od výbavy auta.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Nemas elektornicku parkovaciu brzdu?
Na to ma upozornovali pri predavani auta.
Na to ma upozornovali pri predavani auta.
Opel Astra Sports Tourer Cosmo (J) 1.6 Turbo 125kW/170k - 2016
Opel Astra Caravan Classic II (G) 1.6 76kW/103k - 2008
Opel Astra Caravan Classic II (G) 1.6 76kW/103k - 2008
Ak mam elektricku a planujem dlhe odstavenie auta, tak musim baterku odpojit, inak ju vybije?
Ak ju zatiahnem a potom odpojim baterku, tak rucka povoli, teda musim auto inak zaistit?
Ak ju zatiahnem a potom odpojim baterku, tak rucka povoli, teda musim auto inak zaistit?
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
měl jsi auto zamčený?
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Nemam elktronicku brzdu praveze. Auto bolo zamknute. Baterka je stara presne dva roky co sa mi nezda zeby bolo nejak extra vela. Auto stalo pol roka v garazi ale v pohotovostom rezime vlastne ze z baterky nic nezralo. Nechal som ju dobit naplno pred tym ako som si auto zobral. Rok a pol ziaden problem nebol. Cca v auguste som vymenil radio za 2din plus s parkovaciou kamerou tak neviem ci by nahodou ta nemohla vybijat ale zase ta sa zapina len ked dam spiatocku. Alarm tam ani nemam takze fakt netusim co by to mohlo byt. Autom som prvy krat siel ked sa mi vybila baterka 300 km z bratislavy do ostravy bez vypnutia motora potom mi v pohode startovalo aj po troch dnoch. Asi budem musiet skocit do servisu nech mi to premeraju popripade asi kupit novu baterku.
Po tom půlroce v garáži jsi nastartoval? Pokud ne a napětí kleslo pod 10V, tak to budeš mít problémy furt. Jinak nyní změř odběr u zamknutého auta + nějakém čase, kdy se vypnou nepotřebné okruhy.
Astra - 07/2015 - 103kW
Nechal som baterku dobit pred tym ako som vyrazil takze tam nebol vtedy ziaden problem. No musim to vyriesit v priebehu tohto tyzdna lebo nieje to najlepsi pocit ist k autu po dvoch troch tyzdnoch s pocitom prosim odomkni sa centralom
pozri si aj baterku opticky, ci je tesna. mne na prvej astre sa vyzrazaval biely prasok po leme, jemne tiekla. sice drzala napatie celkom fajn (jazdil som denne), no vymenili mi ju v garancke este. takze aj relativne nova 2rocna, ak mas vadny kus, moze byt odpalena
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Nejspíš šla pod 10V za těch půlroku viz. hluboké vybití, kde se mluví jen o pár dnech a tys to měl asi několik týdnů a jak jsem psal, prověř odběr, máš tam neorigo rádio + kameru.
Dnes ty autobaterky nevydrží 6-7 let jak kdysi, problémy začínají už kolem 3 roku.
Kód: Vybrat vše
Hluboké vybití nastane když akumulátor zcela vybijete, a ponecháte ho tak několik dnů. Baterie upadne do stavu hlubokého vybití, měřené napětí voltmetrem (bez zatížení) poklesne pod 10,5V, uvnitř baterie započne proces sulfatace. Autobaterie, která se nachází ve stavu hlubokého vybití, nejde nabít běžnou hobby nabíječkou (ta nabíjení buď vůbec nespustí, nebo se přehřívá) vyžadují speciální postupy následného nabíjení. Na autobaterii poškozenou hlubokým vybitím s následnou sulfitací se nevztahuje záruka.
Astra - 07/2015 - 103kW