Parkovací kamera
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Re: Parkovací kamera
Danou osobu také znám z Astra G fóra a máš pravdu, že by mohl v tomto hodně objasnit.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
- Reklama
Sice se na jeho stránkách slovo VCI nevyskytuje, ale u předchozích Aster pronikl hodně daleko.
V tomhle PDFku si dal někdo práci popsat instalaci na Zafiru a v posledním odstavci píše, že mu to naprogramovali v Oplu, ale samozřejmě neberou žádnou opdovědnost za nějaké chyby.
Pokud by se to muselo kupovat a programovat v Oplu, tak to tam můžu rovnou nechat udělat.
V tomhle PDFku si dal někdo práci popsat instalaci na Zafiru a v posledním odstavci píše, že mu to naprogramovali v Oplu, ale samozřejmě neberou žádnou opdovědnost za nějaké chyby.
Pokud by se to muselo kupovat a programovat v Oplu, tak to tam můžu rovnou nechat udělat.
Astra - 07/2015 - 103kW
tuto v tomto navode
https://www.vxoc.org.uk/forum/Thread-Ho ... h-Navi-900
chlapik pouzil "GVIF interface box"
Ak som to dobre pochopil:
- tak ten box vie spracovat viac video vstupov
- zapaja sa medzy original radio a display
https://www.vxoc.org.uk/forum/Thread-Ho ... h-Navi-900
chlapik pouzil "GVIF interface box"
Ak som to dobre pochopil:
- tak ten box vie spracovat viac video vstupov
- zapaja sa medzy original radio a display
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
Pokud by to bylo pro více analogových vstupů, tak budiž, jen pro kameru je to "kanón na vrabce". Na AliExpressu je momentálně jen jeden typ, který by měl fungovat a díky tomu, že to moc nefrčí, tak jsou i ceny vysoké. Navíc jsem četl jinde, že to musí být napájené přímo z baterie, což se mi moc nelíbí.
Astra - 07/2015 - 103kW
VCI není žádný protokol, ale číslo (VCI = Vehicle Configuration Index). O změně výbavy nových vozů jsem psal zrovna včera zde: ttp://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=125&t=46120 (přečíst alespoň od "ruhý problém..."). VCI je z pohledu mechanika v servisu OPEL skutečně jen číslo (např. 151372), ale za tímto číslem se skrývá modifikace databáze konfigurace vozu. Vše stojí na OPEL databázi, která běží kdesi v Německu (pokud si dobře pamatuji, tak ve Frankfurtu nad Mohanem), ve které je, mimo jiné, seznam všech VIN kódů a k nim přiřazených konfigurací výbav vozů.OldStanda píše:Origo kamera bude mít digitální výstup a problém bude hlavně s její aktivací. Četl jsem o dohrání firmware do rádia, VCI kódech apod. (VCI je Vehicle Communication Interface - komunikační protokol). Prej je třeba znát nějaký VCI kód, aby se dalo k tomu rádiu připojit a provést aktualizaci firmwaru (pouze má úvaha).
Jak to tedy celé ve stručnosti funguje v praxi:
- přijdete do autorizovaného servisu s požadavek na doplnění dodatečné výbavy vozu,
- mechanik požádá OPEL o schválení rozšíření výbavy vozu. Po schválení OPEL vygeneruje VCI kód, který je unikátní pro konkrétní VIN a doplňovanou výbavu. Současně s vygenerováním VCI kódu dojde ke změně databáze konfigurace vozu,
- mechanik přes diagnostické rozhraní vozu a adaptér GM MDI připojí počítadlo,
- spustí IE (ten mají v GM stále nejraději ) a otevře stránky Tis2Web (pro ilustraci https://tis2web.service.gm.com/tis2web - v autorizované části tam toho je samozřejmě více),
- v Tis2Web spustí aplikaci SPS (Service Programming System) určenou pro aktualizaci SW a konfiguraci řídících jednotek,
- počítadlo si přes MDI přečte VIN kód vozu a mechanik zvolí programování / konfiguraci nově nainstalované jednotky,
- na výzvu zadá přidělený VCI kód - v Německu se ověří, zda-li pro zadané VIN a VCI odpovídá nově přidávaná jednotka a pokud ano, povolí změnu konfigurace vozu, resp. aktivaci nově přidané jednotky či funkce.
Pozn.: VCI = Vehicle Communication Interface je součást GM Tech2. Není VCI jako VCI...
www.PepaS.cz - dokončuji věci, které OPEL udělat nestihnul...
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
PepaS: Ahoj rád tě vidím zde mezi Jčkaři . Toto čtení bylo hodně zajimavé. Hold moderní auta, zlaté časy Astry G . Co si člověk neobjedná přímo při obj. auta, tak pak už je malá pravděpodobnost dodělání.
Osobně jsem si myslel, že např. koupím kameru připojím a bude hotovo a ejhle, je to jinak.
Osobně jsem si myslel, že např. koupím kameru připojím a bude hotovo a ejhle, je to jinak.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
taky me tesi ze sem PepaS zavital a rovnou se zeptam, nechystas nejaky projekt pro Jecko (neco jako MKJ)?
Corsa D Sport 1.4T 88Kw http://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
Astra J Cosmo 1.6T SIDI 125Kw http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Astra J Cosmo 1.6T SIDI 125Kw http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Nezdar (kromě originálních dílů + autorizovaného servisu) byl jasný po pár hodinách hledání, ale hezky popsáno.
Edit: Nehledal někdo (a má tip) na vnitřní zrcátko s video vstupem? Zatím jsem to nesledoval, ale tohle by mi s analogovou kamerou přišlo jako přijatelná varianta. Ty zrcátka mají někdy i přední kameru (s androidem gps-navigaci + wifi + bluetooth, což jsou pro někoho zbytečnosti) a tak by šlo vyřešit dost věcí najednou.
Edit: Nehledal někdo (a má tip) na vnitřní zrcátko s video vstupem? Zatím jsem to nesledoval, ale tohle by mi s analogovou kamerou přišlo jako přijatelná varianta. Ty zrcátka mají někdy i přední kameru (s androidem gps-navigaci + wifi + bluetooth, což jsou pro někoho zbytečnosti) a tak by šlo vyřešit dost věcí najednou.
Astra - 07/2015 - 103kW
novým modelům jsem se začal věnovat již na přelomu let 2014/15. Počátkem roku 2015 jsem dokončil češtinu a slovenštinu pro rádia CD400 (viz. > KLIK <). Následně jsem si zase odskočil zpět k A-H a spol. a navrhnul EDAU – modul měření dodatečných motorových parametrů (více viz. > KLIK <). Takže mezi J-čkaři jsem už skoro rok. Je ale pravda, že všechny moje moduly jsou určeny pro generaci A-H/V-C/Z-B.Astra - R@SAG píše:PepaS: Ahoj rád tě vidím zde mezi Jčkaři .
ano, zlaté časy Astry-G a Astry-H. I s Astrou-J lze udělat hodně, jenže problém je, že na jedné straně nejsou lidi, kteří to umí, resp. kteří by se to chtěli naučit (= investovat, studovat, zkoušet, ...) a nabízet jako službu, a na straně druhé nejsou zákazníci, kteří by takové služby chtěli a také zaplatili. Životní cyklus automobilů se stále více zkracuje, jejích pořizovací cena také a s tím jde ruku v ruce i ne-ochota majitelů investovat do nějakého zlepšování aut. Není to tak dávno, co byli lidé ochotní u A-H / Z-B za dodatečnou instalaci navigace s barevným displejem zaplatit ke 20.000 Kč. To už dnes nikdo nezaplatí...Astra - R@SAG píše:Hold moderní auta, zlaté časy Astry G . Co si člověk neobjedná přímo při obj. auta, tak pak už je malá pravděpodobnost dodělání.
Už o tom docela dlouho (možná příliš dlouho) uvažuji. Bohužel u nových vozů jsou z pohledu MKJ tři zásadní problémy:Phrz píše:taky me tesi ze sem PepaS zavital a rovnou se zeptam, nechystas nejaky projekt pro Jecko (neco jako MKJ)?
- umístění diagnostické zásuvky. Pokud by modul MKJ zůstal v podobě, jaké je nyní, tak by byl řidičem brzo ukopnut,
- jak už jsem psal, rok od roku je v nových modelech hodně změn. Např. Z-B se vyráběla od 2005 až do 2014 v téměř shodné konfiguraci a modul MKJ bez problémů fungoval v první Z-B z 2005, stejně tak jako v poslední z 2014. Tohle by u A-J a spol. již neplatilo. Vývoj a testování MKJ by tedy byl o poznání komplikovanější. Na druhou stranu díky použité nové GM Globální platformě nejsou z hlediska komunikačních protokolů významné rozdíly mezi A/ A-J, I / M-B, Z-C..., taže by MKJ mohl sedět skoro ve všech modelech nových OPELů,
- otázka zobrazení dat MKJ. Díky šílenému sortimentu rádií a displejů je jediné rozumně využitelné místo pro zobrazování nějakých dat displej v IPC (budíky), a to ještě jen ve verzi s grafickým displejem. Cesta využití mobilního telefonu jako ovládacího a zobrazovacího prvku se mi nezdá šťastná.
pokud je auto vyrobené do 2012, tak není velký problém doplnit v podstatě cokoliv, ale je to výzkum a hraní...OldStanda píše:Nezdar (kromě originálních dílů + autorizovaného servisu) byl jasný po pár hodinách hledání
www.PepaS.cz - dokončuji věci, které OPEL udělat nestihnul...
Je to 2015, což bude problematické, na nějakých polských stránkách jsem četl, že to tam někdo umí i offline, prej stačí poslat kuchnuté rádio.
Do konce záruky ještě daleko, ale díval jsem se na ty zrcátka atd.
Např. tohle by šlo, na stránce je k němu hodně info. Má to přední nahrávací kameru + displej pro zadní parkovací. Ta přední by měla mít IR přísvit + detekci pohybu, také je prej uvnitř G-senzor, který by měl reagovat při nehodě. Je tam i hodně držáků pro různé auta, ale podle této fotky by měl sedět držák číslo 1. Zapojení není nic složitého. Je tam i přiložené video.
Ta přibalená parkovací kamera je naprd, ale šla by použít nějaká jiná do osvětlení SPZ, nebo zkusit rádoby originální umístění (jiná krytka pro otevírání kufru, ale s analogovou kamerou).
Do konce záruky ještě daleko, ale díval jsem se na ty zrcátka atd.
Např. tohle by šlo, na stránce je k němu hodně info. Má to přední nahrávací kameru + displej pro zadní parkovací. Ta přední by měla mít IR přísvit + detekci pohybu, také je prej uvnitř G-senzor, který by měl reagovat při nehodě. Je tam i hodně držáků pro různé auta, ale podle této fotky by měl sedět držák číslo 1. Zapojení není nic složitého. Je tam i přiložené video.
Ta přibalená parkovací kamera je naprd, ale šla by použít nějaká jiná do osvětlení SPZ, nebo zkusit rádoby originální umístění (jiná krytka pro otevírání kufru, ale s analogovou kamerou).
Astra - 07/2015 - 103kW