nový majiteľ má pár otázok
Re: nový majiteľ má pár otázok
K tym senzorom este, napajaju sa bud cisto len na spiatockove svetlo a funguju len po zaradeni spiatocky alebo je tam este moznost napojit to priamo na spinaciu skrinku a senzory funguju stale... Zozen si sikovneho mechanika a nech ti to prepoji ak chces naspät len na spiatocku..Urcite sa to da....A v kufri si najdi kde je skryty pipak a vyber si ho vonku alebo daj na zadne lave okienko ako mam ja a je to super....
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
- Reklama
Re: nový majiteľ má pár otázok
macimir píše:Zdravím všetkých klubákov.
Predvčerom som sa stal majiteľom Astry J Sports Tourer 1,7 CDTi 2011 v celkom slušnej výbave, aj keď pár vecí by sa ešte spratalo. No a práve tá výbava ma zaujíma, konkrétne parkovacie senzory. Predpokladal som, že keďže je v nej medzi budíkmi ten "displej vyššej úrovne" a v strede 7" displej tak sa to bude niekde zobrazovať, ale nezobrazuje sa nič (palubný počítač momentálne zobrazuje len dva denné počítadlá a rýchlosť). Parkovacie senzory len pískajú a aj to z kufra.....naozaj.....z kufra. Takže keď cúvam, musím vypnúť rádio, stiahnuť ventiláciu (ak je pustená silnejšie) a natiahnuť uši. Je to štandard, alebo?
Druhá pre mňa ťažko pochopiteľná vec je, že keď odomknem auto a spustí sa Leaving home tak sa rozsvieti úplne všetko čo môže, vrátane svetla spiatočky a keď prichádzam k autu odzadu (napr idem do kufra, alebo ho len obchádzam odzadu), tak pískajú parkovacie senzory, aj keď je zaradená jednotka alebo neutrál.
Takže teraz otázka. To že ostatné položky do palubného sa dajú dostať cez diagnostiku už som sa na fóre dočítal (len dúfam že môj servisák na to diagnostiku má ). Skôr by ma zaujímalo či sa dá nejak prinútiť aspoň jeden z displejov zobrazovať aj parkovací asistent. A druhá vec je ten leaving home...stretol sa s tým už niekto? Dá sa aj toto nejak cez diagnostiku nastaviť že čo sa má rozsvietiť a čo nie? prípadne keď už je aktívny leaving home dá sa aktivovať aj coming home?
Predošlé auto som mal Passat B6 a tam sa dali cez diagnostiku robiť malé zázraky, aj keď podľa toho čo som sa dočítal tu na fóre tak opel je na tom trochu inak a doma diagnostiku už asi nebudem mať
PS: keď pripojím telefón cez BT je možné z neho aj počúvať hudbu? Nie že by mi nestačila mechanika, rádio, USB a AUX, ale...
Ahoj vítám tě, parkovací senzory jsou nejspíš dodělávaný jak píšou kluci ale koukám že dost neodborně namontované.
Takhle namontované by stačili kdyby jsi nepoužíval rozsvěcovaní světel při odemykaní. Taky jsem dodělával parkovací senzory, správné zapojení by mělo být přes relé které sepne až po otočení klíčkem, tudíž při odemčení i když jsou rozsvícena světla je parkovací asistent neaktivní. Reproduktor můžeš umístit třeba na plast vedle zadního plata. Coming home aktivujes otevrením dveří a potažením páčky světel k sobě při vystupovaní, alespon takhle to funguje u mě.