Počet záložiek v menu grafického displeja

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
Arwy

Re:

Příspěvek od Arwy » 19 úno 2015, 14:18

meiki píše:Slawat: Informacni na stredu je urcite zakladni. Tam se ukazuje radio apod. Palubak je mezi budiky a displej je porad stejny. Zalezi na vybave a softwaru.

Odesláno pomocí TAPATALK
Displej medzi budíkmi nie je vždy rovnaký. Na foto je tá horšia verzia - segmentovaný displej. Ten lepší je plne grafický.
Segmentovaný by mal chybové hlášky hlásiť číselnými kódmi, a čo ktoré číslo znamená je uvedené v návode na obsluhu vozidla. Osobne by som určite hľadal auto s plne grafickým displejom.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL

Reklama

Arwy

Re: Počet záložiek v menu grafického displeja

Příspěvek od Arwy » 19 úno 2015, 14:27

meiki píše:Tak jsem mám za sebou u své Astry rok 2013 s továrním LPG update softwaru. Hurá, alespoň 7 záložkový displej. Ukazuje nově průměrnou spotřebu (vždy pro aktuálně zapnutý systém svou hodnotu), aktuální spotřebu, dojezd (jen pro benzín) a průměrnou rychlost. Dále do informací o vozidle přibylo upozornění při překročení rychlosti.

Má to dvě ALE. Palubní počítač také hlídá množství chladící kapaliny a náplně ostřikovačů, takže při každém nastartování vyhodí hlášku o nízkém množství a bylo by potřeba to pokaždé odklepnout. Kabeláž je v autě připravena. Na chladící kapalinu jsem musel mít novou nádobku. Kabeláž k ostřikovačům lze zkratovat a počítač tak obelstít, což jsem si nechal udělat já.
Nová nádobka chladící kapaliny s čidlem - 811 Kč
Nová nádobka ostřikovačů s čidlem - 2100 Kč :shock:

Než tam vyrazíte, nezapomeňte na CarPass se security kódem, ať nemusíte 2x jako já :mrgreen: Tři přijímací technici mi tvrdili, že to nejde. Technik, který provádí update jen věděl, že Astra 2015 má jiný software, ale že prý určitě nejde dát na starší ročníky. Po odkázání na slovenský servis, který již měl zkušenosti jsem je přemluvil, ať to jenom zkusí. Že to funguje se přišel podívat i manager autoservisu. Nikdo nic nevěděl, jen mě štve, že továrna neumí dát nějaký jednoduchý pokyn. Aktuálně jsme trochu ve sporu, co z toho nechat uznat jako záruční opravu a co ne. Na celou částku se trochu kroutí, takže uvidíme, jak to dopadne.

Když jsem byl v tom, tak jsem z nich zkoušel dostat co by stálo, aby displej ukazoval i přední a zadní senzory. Případně co člověk musí mít za výbavu, aby to měl již z výroby. Shodli se maximálně na tom, že to párkrát viděli u astry s navigací, ale ne u každé (což už dávno víme). Takže se to uzavřelo slovy, že to nejde...
Autá s LPG mali niektoré funkcie palubného PC deaktivované práve kvôli tomu, že pri jazde na LPG neboli zobrazované korektné hodnoty spotreby. Tak že teraz nastáva otázka, či to Opel nejako vyriešil, alebo to bude ukazovať bludy.

Myslím si, že zobrazene parkovacieho asistenta na budíkoch bude asi skôr záležať od RJ parkovacieho asistenta, ako od samotných budíkov. Napr. moje podporujú zobrazenie mŕtveho uhla, pričom v modelovom roku 2010 táto funkcia nebola pre Astru J vôbec v ponuke.

Bolo by fajn, keby niekto kto túto funkciu má, pozrel v EPC, akú má RJ parkovacieho asistenta.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL

meiki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meiki » 07 bře 2015, 22:15

Arwy píše:Autá s LPG mali niektoré funkcie palubného PC deaktivované práve kvôli tomu, že pri jazde na LPG neboli zobrazované korektné hodnoty spotreby. Tak že teraz nastáva otázka, či to Opel nejako vyriešil, alebo to bude ukazovať bludy.
Mám za sebou asi 1200 km v mém případě jsou to tři nádrže. Palubní počítač ukazuje 8,6 l/100, na výpočet při čerpání to vychází asi na 8,2-8,3 l/100. Rozdíl je celkem v normě, navíc když vezeme v potaz, že do ujetých km při výpočtu spadá i počáteční jízda na benzín, než se auto ohřeje. Počítač to počítá čistě pro jízdu na LPG. Vysokou spotřebu neřešte :roll: :mrgreen:, ale za mě tedy zatím spokojenost.
Arwy píše:Bolo by fajn, keby niekto kto túto funkciu má, pozrel v EPC, akú má RJ parkovacieho asistenta.
Tak tak, třeba to také nakonec vymyslíme, takže šup šup a koukat :-)
Všechno jde, jen malé děti se musí nosit.
Opel Astra J Hatchback, 1.4, 103 kW, LPG: astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=380
DetailingClub.cz

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 23 bře 2015, 20:40

Vlastním Astru J a to rok výroby 2015 / březen. Motorizace 1.4 Turbo benzín 88kW/120k, výbava Cosmo Premium.
Palubní PC obsahuje:
Obrazovka 1 - Ditální tachometr, dojezd km, okamžitá spotřeba, celkový počet km
Obrazovka 2 - Odjeté km po vynulování PC, průměrná spotřeba, průměrná rychlost, celkový počet km
Obrazovka 3 - Navigace, celkový počet km
Přílohy
Obrazovka 3
Obrazovka 3
Obrazovka 2
Obrazovka 2
Obrazovka 1
Obrazovka 1
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 23 bře 2015, 20:46

Další je SERVISNÍ MENU

Obrazovka 1 - Tlak v pneumatikách
Obrazovka 2 - Zatížení pneu
Obrazovka 3 - Životnost oleje
Obrazovka 4 - Nastavení přkročení rychlosti
Přílohy
IMG_20150323_065935.jpg
IMG_20150323_070002.jpg
IMG_20150323_070017.jpg
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory

Prdola

Příspěvek od Prdola » 23 bře 2015, 21:17

Mě štve, že si nejde ten záložkovej udělat z normálního, chtěl bych rychlost, dojezd ok. spotřebu.
Astra J 2.0CDTI
http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=622

Fogino

Příspěvek od Fogino » 23 bře 2015, 21:26

Aj mňa to štve :(
Astra Sports Tourer 2.0 CDTI 160PS 2011/03

spx

Příspěvek od spx » 23 bře 2015, 22:06

Když se podíváš na fóra od Anglie napříč Evropou až po Rusko,
tak to štve snad všechny.

Ale prý se to dá jednoduše přeprogramovat oplím Tis2Web -
ve volbě "Configuration and Setup" se dá "Reset to Default"
a pak v "Driver Information Center" se nastaví "Yes". Toť vše.

Těm, co nemají čidlo v nádržce ostřikovačů a čidlo chladící
kapaliny, to začne hlásit error, ale dá se to "překlemovat"

Prdola

Příspěvek od Prdola » 23 bře 2015, 23:30

Chladící kapaliny asi mám, vždy když stojím na jednom fleku, tak divně z kopce, tak mi hlásí, že jí je málo :-)
Astra J 2.0CDTI
http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=622

MikeR

Příspěvek od MikeR » 24 bře 2015, 07:33

spx píše:Když se podíváš na fóra od Anglie napříč Evropou až po Rusko,
tak to štve snad všechny.

Ale prý se to dá jednoduše přeprogramovat oplím Tis2Web -
ve volbě "Configuration and Setup" se dá "Reset to Default"
a pak v "Driver Information Center" se nastaví "Yes". Toť vše.

Těm, co nemají čidlo v nádržce ostřikovačů a čidlo chladící
kapaliny, to začne hlásit error, ale dá se to "překlemovat"
To by mě docela lákalo, až to někdo bude umět dejte prosím vědet ... :)
Opel Astra J SportsTourer B16SHT
Opel Astra J SportsTourer A20DTH
dřív Opel Astra H Caravan Z18XE
ještě dřív Opel Astra G X16XEL
a úplně nejdřív Vectra A C16NZ

Odpovědět