Počet záložiek v menu grafického displeja
Re: Počet záložiek v menu grafického displeja
pytal som sa na to priamo v opli a bolo mi povedaze ze sa to neda. jedine vymenit budiky co je podla mna dost velka blbost hlavne ked je to len softverova zalezitos kedze displej je ten isty. no neviem
- Reklama
ja som si nedavno daval cez známeho zistovat v Opli, ci ide napalit do palubného pocitaca novy soft, taky ako maju pofaceliftove verzie - kde je display rozdeleny na viacero casti a je videt viacero info sucastne ..
Vraj to ide, zavisi od verzie (zistovali mi to aj podla vin) .. stoji to cca 120 € .. ale na 100 % to bude iste, az ked to niekto vyskusa .. ja som do toho nesiel, zdalo sa mi to vela za par riadkov ..
Vraj to ide, zavisi od verzie (zistovali mi to aj podla vin) .. stoji to cca 120 € .. ale na 100 % to bude iste, az ked to niekto vyskusa .. ja som do toho nesiel, zdalo sa mi to vela za par riadkov ..
Jak jsem už psal v jiném vlákně není to o faceliftu, protože mám už MY2014 a displej stále nemám "pokročilý" s více údaji najednou, ale klasický s jedním zobrazovaným údajem v několika kartách, které je nutné přepínat . Taky by mě zajímalo jestli je to jenom otázka přehrání softu nebo je to hardwarově jiný displej. Pokud někdo bude mít další info, nebo to zkoušel v servisu nechat přehrát, budu rád, když se podělí ...
Opel Astra J SportsTourer B16SHT
Opel Astra J SportsTourer A20DTH
dřív Opel Astra H Caravan Z18XE
ještě dřív Opel Astra G X16XEL
a úplně nejdřív Vectra A C16NZ
vraj, už opel upustil od viacriadkoveho zobrazovania na displeji a vratil sa k predoslemu.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Mám pocit, že potřebují někde ušetřit. Nevidím důvod proč by se měli vracet zpětXavier píše:vraj, už opel upustil od viacriadkoveho zobrazovania na displeji a vratil sa k predoslemu.
V pondělí jsem přebíral novou Astru a také mám střední variantu displeje, i když mám verzi 2014 a popkočilý parkovací asistent, u kterého dle ceníku by měla být rozšířená verze displeje :[
Prodejce to vysvětlil dost vágně, a to tak, že vyšší verze palubního displeje je pouze v případě když mám navigaci ...
Opel Astra J Sports Tourer / 1.7 CDTi 81kW / Cosmo, BT, AFL+, QuickHeat
Mám aj navigáciu a displej mám tiež len ten stredný
V ponuke o jazde/palive mám:
1) palubný počítač 1
2) palubný počítač 2
3) dojazd
4) priemerná spotreba
5) okamžitá spotreba
6) priemerná rýchlosť
7) zobrazenie okamžitej rýchlosti
V ponuke informácie o vozidle mám:
1) jednotky
2) životnosť oleja
3) upozornenie prekročena rýchlosti
Si myslím, (nemám to overené oficiálne od Opla) že Opel ten viac položkový displej zrušil kôli bezpečnosti, lebo čím viac údajov súčasne je na ňom zobrazených tým dlhší pohľad mu musíš venovať a nesleduješ cestu .
Jeden údaj = krátky pohľad
V ponuke o jazde/palive mám:
1) palubný počítač 1
2) palubný počítač 2
3) dojazd
4) priemerná spotreba
5) okamžitá spotreba
6) priemerná rýchlosť
7) zobrazenie okamžitej rýchlosti
V ponuke informácie o vozidle mám:
1) jednotky
2) životnosť oleja
3) upozornenie prekročena rýchlosti
Si myslím, (nemám to overené oficiálne od Opla) že Opel ten viac položkový displej zrušil kôli bezpečnosti, lebo čím viac údajov súčasne je na ňom zobrazených tým dlhší pohľad mu musíš venovať a nesleduješ cestu .
Jeden údaj = krátky pohľad
Astra Sports Tourer 2.0 CDTI 160PS 2011/03
Jo to taky nechápu. Z H-čka (Cosmo) jsem byl zvyklý na dva nezávislé a plnohodnotné počítače, tzn. kilometry, množství paliva, průměrnou spotřebu a čas. Když jsem přesedl do J-čka (taky Cosmo), tak jsem několik minut hledal a hledal a rozčarování stoupalo a stoupalo
Je to sice blbost, ale člověka to štve, pokrok by měl jít dopředu a ne zpět
Kdyby byla možnost to přehrát na ten vyšší, několika-údajový, tak si to i rád zaplatím... Zvlášť když třeba Mokka to má snad ve všech výbavách
Je to sice blbost, ale člověka to štve, pokrok by měl jít dopředu a ne zpět
Kdyby byla možnost to přehrát na ten vyšší, několika-údajový, tak si to i rád zaplatím... Zvlášť když třeba Mokka to má snad ve všech výbavách
Opel Astra J SportsTourer B16SHT
Mě palubák 1 a 2 ukazuje nezávisle ujeté km, spotřebu a průměrnou rychlost za dobu provozu vs. ujeté kilometry. Viz video:
http://www.youtube.com/watch?v=_6i9aG3z ... NVeYi79AAA
http://www.youtube.com/watch?v=_6i9aG3z ... NVeYi79AAA
ex.Astra OPC 2013 280k 12,2/100 downpipe, HJS cat, M-Tech Byla moc fajn
Fiat Scudo II Multijet 2015 130k 7,2/100
2016 Ford Mustang V8 5.0 14/100 ale ten styl
2017 Ford Kuga 1.5 turbo benzin 7,3/100
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
Fiat Scudo II Multijet 2015 130k 7,2/100
2016 Ford Mustang V8 5.0 14/100 ale ten styl
2017 Ford Kuga 1.5 turbo benzin 7,3/100
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
Ak je novšia verzia softu pre budíky tak nie je problém ho prehrať, všetko potrebné k tomu máme . Problém je v tom, že programovací soft nedovolí štandardným spôsobom nahrať iný soft ako určil Opel. Otázne je ako by zareagovali budíky v prípade že sa do nich narve iná verzia softu, či by to hardvérovo zvládli tak ako GID displeje v Hčku. Niekde som narazil aj na info, že displeje z novších modelových rokov nie sú spätne kompatibilné so staršími ročníkmi.
Inak prišiel som na to, že ak vypnem motor a nechám určitú dobu kľúče bez vybratia v zapaľovaní, tak po opätovnom naštartovaní mi naskočí záložka okamžitá spotreba, aj keď pred tým bola nastavená záložka s kilometrami (prvé Astry si nepamätajú poslednú zvolenú záložku menu).
Možno že tie vytunené displeje s viacerými riadkami sa používajú len u OPC
Ešte ostáva jedna možnosť a to nájsť niekoho kto má originálny OP Com, s tým by vraj malo ísť aktivovať aj ostatné skryté záložky.
Inak prišiel som na to, že ak vypnem motor a nechám určitú dobu kľúče bez vybratia v zapaľovaní, tak po opätovnom naštartovaní mi naskočí záložka okamžitá spotreba, aj keď pred tým bola nastavená záložka s kilometrami (prvé Astry si nepamätajú poslednú zvolenú záložku menu).
Možno že tie vytunené displeje s viacerými riadkami sa používajú len u OPC
Ešte ostáva jedna možnosť a to nájsť niekoho kto má originálny OP Com, s tým by vraj malo ísť aktivovať aj ostatné skryté záložky.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL