Jak funguji režimy klimatizace
Re: Jak funguji režimy klimatizace
Spodne tlačítko pod ovládačom teploty. Je na ňom tuším ikona autíčka so šípkou. Prepína tri režimy, automatická kontrola kvality vzduchu, vnútorný okruh, vonkajší okruh.
Neprišiel som na to, ako manuálne nastaviť fúkanie vzduchu na čelné sklo, preto na odrosenie používam režim odrosenia.
Neprišiel som na to, ako manuálne nastaviť fúkanie vzduchu na čelné sklo, preto na odrosenie používam režim odrosenia.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
- Reklama
Nieje to šípka nahor?Mne pri tom fúka iba na čelné sklo a cez tie malé bočné zvislé výduchy na bočné okná.
Astra J ST 121KW cosmo 2013, sivá metalíza
To Arwy: pošli obrázok ako si to myslel.Dík
ja k tomu asi reknu jen jedno, automaticka regulace je funkci vzdy do te doby nez nastavite manualne rychlost otaceni ventilatoru, stejne to fungovalo i ve vectra B, tam to bylo poznat tak ze na displeji nastaveni otacek ventilatoru bylo zobrazeny A, u astry se nic nezobrazuje (alespon ne me, MY2011), za zapnutim AUTO zapnu jak klimu tam automatickou regulaci teplot (signalizovano svicenim kontrolky na tlacitku AUTO, a na tlacitku vlocky), klimu vypnu tlacitkem s vlockou (zhasne tlacitko AUTO i vlocka), autoaticka regulace teploty je nadale funkci, pak jeste nastavuji proudeni vzduchu jen z venku (od te doby mi nehrozi mlzeni celniho okna), po tomto zasahu je porad fukcni automaticka regulace teploty, ta padne az v pripade nastaveni rychlosti ventilatoru......
jinak funkce klimatizace v astre je uplne jina nez treba ve zminovane vektre B, ta je delana tak ze klima kompresor jede naplno a klapkou se micha studeny (odvlhceny) vzduch s teplym vzduchem (z venku nebo z interieru).....
Astry J kompresor ma promeny vykon, ktery ridi ridici jednotka klimatizace pomoci PWM signalu (pulzne sirkove modulace), v TIS je to popsane do podrobna, nema asi tady cenu psat podrobne fukce komunikace mezi nekolika jednotkami v aute klimu ovlada totiz hned nekolik jednotek po ruznych sbernicich (CAN a LIN)..... kdyby nekdo chtel tak bych to asi vytahnul z tisu ale bylo by to ENG. (prekladat se mi to tak nejak nechce )
jinak funkce klimatizace v astre je uplne jina nez treba ve zminovane vektre B, ta je delana tak ze klima kompresor jede naplno a klapkou se micha studeny (odvlhceny) vzduch s teplym vzduchem (z venku nebo z interieru).....
Astry J kompresor ma promeny vykon, ktery ridi ridici jednotka klimatizace pomoci PWM signalu (pulzne sirkove modulace), v TIS je to popsane do podrobna, nema asi tady cenu psat podrobne fukce komunikace mezi nekolika jednotkami v aute klimu ovlada totiz hned nekolik jednotek po ruznych sbernicich (CAN a LIN)..... kdyby nekdo chtel tak bych to asi vytahnul z tisu ale bylo by to ENG. (prekladat se mi to tak nejak nechce )
Presne takto to je. Na druhú stranu je potrebné povedať, že info v TISe nemusí byť platné pre všetky motorizácie ...... .
Zajtra nafotím to menu. Včera som to schválne skúšal, so zapnutím režimu Auto sa mi automaticky aktivuje automatická kontrola kvality vzduchu (podsvieti sa tlačítko s autíčkom) a aj klimatizácia (podsvieti sa tlačítko s vločkou).
Zajtra nafotím to menu. Včera som to schválne skúšal, so zapnutím režimu Auto sa mi automaticky aktivuje automatická kontrola kvality vzduchu (podsvieti sa tlačítko s autíčkom) a aj klimatizácia (podsvieti sa tlačítko s vločkou).
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Ja ked stlacim rezim auto, tak mi zhasnu tlacidla rozvodu vzduchu a svieti len tlacitko auto ( ventilator ide na plno ). Aj ked je v interieri horuco, klima sa sama nezapne. Inak ta kontrola kvality vzduchu funguje na akom principe ?Nepochopil som to ani z manualu.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
Riadiaci modul HVAC (klimatizácie a kúrenia) detekuje výfukové plyny vyhodnocovaním informácií zo snímača kvality vzduchu a v automatickom režime zatvára klapku recirkulácie vzduchu, akonáhle koncentrácia škodlivín presiahne predom definovanú hodnotu.
Arwy dakujem, uz mi je to jasne.
2 Arwy: mas pravdu, kazdopadne princip fukce klimy v astre je porad stejny, jen se lisi v detailech , ja treba detekci kvality vzduchu nemam (i kdyz mi to nevadi, hold si zapnu vnitrni okruh sam)
masakr je jak je ten system slozitej, nekolik modulu a nekolik komunikacnich kanalu......, ale s klidem muzu rict zlata vectra b, tam ta klima fungovala mnohonasobne lepe...... u astry porad musim kroutit cudlikama na nastaveni teploty..... jednou mi je vedro, podruhy zima a tak je to dokola, ve vectre jsem mel nastaveno 20 stupnu, auto, a jen jsem zapinal odmrazeni celniho skla, nebo jsem zapinal ECO (cimz jsem vypnul klimu), nic vic nebylo potreba teplota byla porad prijatelna....... no co vetra preci jenom patrila do vyssi kategorie nez astra......
masakr je jak je ten system slozitej, nekolik modulu a nekolik komunikacnich kanalu......, ale s klidem muzu rict zlata vectra b, tam ta klima fungovala mnohonasobne lepe...... u astry porad musim kroutit cudlikama na nastaveni teploty..... jednou mi je vedro, podruhy zima a tak je to dokola, ve vectre jsem mel nastaveno 20 stupnu, auto, a jen jsem zapinal odmrazeni celniho skla, nebo jsem zapinal ECO (cimz jsem vypnul klimu), nic vic nebylo potreba teplota byla porad prijatelna....... no co vetra preci jenom patrila do vyssi kategorie nez astra......
Palic ja mam nastavene obe strany na 22 C. V utorok bolo 15 a Astra prikurila. Dnes bolo 30, zapol som klimu a trochu zvysil otacky ventilatora. Prijemne, nie brutalne Astra chladila. Spokojnost.