niečo rezonuje na strane vodiča
- matusbelusak
niečo rezonuje na strane vodiča
nazdar chlapi, chcem sa spýtať čo by mohlo rezonovať vo vnútri po ľavej strane volantu pri stlpíkoch na strane vodiča jak je to male trojuholníkove okno, niekedy to rezonuje pri nerovnostiach vozovky a pod. vylúčil som všetky predmety ktoré by boli položene niekde v priehradkach abo kde, mam pocit že to ide niekdo jak je ta palstová časť šikmá za tym okienkom, čo sa napája na palubovku, niekde tam, nerobí vam to tiež? alebo čo by tam mohlo byť? ... mam najazdené 147 000 a auto je 2011
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
- Reklama
Re: niečo rezonuje na strane vodiča
Řešil se tady volný (zbytečně dlouhý) kabel vedoucí k bočním blinkrům. Mně sice nerezonoval, spíš klepal o plech ve vysokých rychlostech nápory větru, tak těžko říct.
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Ak to pocut prj vysokej rychlosti, tak jednoznacne kable k bocnym blinkrom ako pise Marek. Je to zvuk, akoby do blatnikov lietala sotolina z cesty.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
- matusbelusak
da sa k tomu nejak dostat abo co? ale zacalo to prednrdavnom a robi to aj pri nizkej rychlosti pri 40-tke...
Mne tiež začalo niečo jemne rezonovať pri určitých otáčkach, ale v strede palubnej dosky, no pripisujem to súčasným nízkym teplotám v priebehu dňa, na ktoré "reaguje" materiál (ten nešťastne zvolený plast) palubnej dosky - zmršťuje sa nerovnomerne a v jednotlivých spojoch vŕzga. A prispievajú k tomu aj zimné pneumatiky s hrubším vzorom.
K tým káblikom sa dá dostať, keď "zhodíš dole" predné vnútorné podblatníky alebo ich aspoň trochu poodtiahnúť, no teraz v zime veľmi nedoporučujem odťahovať (jedine že máš teplú garáž), sú krehké a môžu prasknúť. Tie kábliky sa dajú aj trochu opatrne popotiahnúť dovnútra motorového priestoru - keď otvoríš kapotu, tak ich je pri blatníku aj vidieť.
K tým káblikom sa dá dostať, keď "zhodíš dole" predné vnútorné podblatníky alebo ich aspoň trochu poodtiahnúť, no teraz v zime veľmi nedoporučujem odťahovať (jedine že máš teplú garáž), sú krehké a môžu prasknúť. Tie kábliky sa dajú aj trochu opatrne popotiahnúť dovnútra motorového priestoru - keď otvoríš kapotu, tak ich je pri blatníku aj vidieť.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- matusbelusak
jack vdaka, lebo auto asi pred necelým rokom som mal burane a ten blatník bol menený aj ta smerovka ale tak do teraz som to rezonovanie nepočul tak neverím tomu žeby to bol ten káblik, a k tomu rezonovaniu vo vnutri, aj mne sem tam rezonuju vnutorne plasty, niekedy počujem take divne vrzganie pri priehradke spolujazdca alebo niekde tam ešte skúmam odkiaľ to ide ale trošku ma to štve že pomaly toľko veci tam vrzga v tej astre :/
Já jsem ty kable k blinkrům našel při otevření kapoty na bocích, povytáhl je, vznikla malá smyčka a tu jsem zpáskoval k sobě. Už určitě nebouchají ani při 160.
Jinak jsem zjistil, že rezonanci jakoby z prostředku palubní desky způsobuje mimo jiné i plastový kryt
za zrcátkem jakože z druhé strany dešťového senzoru. Při jízdě po dlažebních kostkách katastrofální rezonence z palubky, přitlačil jsem tento plast k oknu a byl klid. Neuvěřitelně se to nese oknem až dolů k palubovce. Takže bych nepodezříval hned něco v palubovce, ale samozřejmě i tam může něco být.
Jinak jsem zjistil, že rezonanci jakoby z prostředku palubní desky způsobuje mimo jiné i plastový kryt
za zrcátkem jakože z druhé strany dešťového senzoru. Při jízdě po dlažebních kostkách katastrofální rezonence z palubky, přitlačil jsem tento plast k oknu a byl klid. Neuvěřitelně se to nese oknem až dolů k palubovce. Takže bych nepodezříval hned něco v palubovce, ale samozřejmě i tam může něco být.
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Skúšal som postláčať a pri rezonancii pridržať aj ten kryt pri zrkadle, no nepomohlo - ja na to "vylúčovacou metódou" časom prídem.
A nie je to klasické rezonovanie, je to skôr také akoby bzučanie (nie sú to motorčeky klapiek rozvodu vzduchu - tie pri prestavovaní polôh tiež jemne bzučia).
A nie je to klasické rezonovanie, je to skôr také akoby bzučanie (nie sú to motorčeky klapiek rozvodu vzduchu - tie pri prestavovaní polôh tiež jemne bzučia).
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- matusbelusak
Marek L vdaka za typ pozriem sa na to a jack, ja od priehradky nemyslím motorcek ani nic s ventilaciou to je okej tak ako ma byt, ja mam pocit ze to robia plasty jak su na sebe ponapajane jak je asi von chladnejšie pocasie plasty sa trošku stiahnu a potom rezonuju v spojoch no stve ma to kedze ja to počujem...
Ja obcas na nie uplne hladkom useku cesty pocujem jemnu rezonanciu niekde zo stredu palubky ale v lete, ked je teplo. V zime to stichne a hlavne v zime mi nevrzgaju dvere, co ma v lete najviacej ubija.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013