Klepnutí při ubrání plynu
Re: Klepnutí při ubrání plynu
no pěkný Já s tím jedu do servisu příští týden. Tak uvidíme....
- Reklama
To mufix: Takze problem je v prevodovke? Vymenili Ti prevodovku a uz sa to zlepsilo? Alebo Ti menili spojku? Teda po zdvihnuti na zdvihak co povedali technici v Rakusku? No to ma teda pekne stve, do Rakuska to mam dost daleko ale ak nepochodim tuna tak asi budem musiet riesit ako si riesil Ty. A ak budes mat nejake pisomne vyrozumenie o uznani reklamacie a co bol problem a co Ti menili, tak by nam to pomohlo velmi ako aj dalsim "OPLAKOM" s tymto problemom.Vdaka.
http://www.motor-talk.de/forum/der-gros ... &highlight
Tu je tabulka s moznymi chybami a aj sposobmi odstranenia
http://www.motor-talk.de/forum/cdti-118 ... astwechsel
Taky isty problem aj pri Opel Insignia - chybna je najpravpravdepodobnejsie uvolnena trubka od klimy, prip. 2-hmotny zotrvacnik, prip. ulozenie motora alebo prevodovky, prevodovka, spojka alebo hnaci hriadel alebo nejaky zvazok kablov rezonuje. Tak si vyberte, ze kde je problem, no ked aj v Nemecku sa tym zaoberaju tak to bude nejaka konstrukcna vada. Vyssie uvedene forum je velmi poucne.
Tu je tabulka s moznymi chybami a aj sposobmi odstranenia
http://www.motor-talk.de/forum/cdti-118 ... astwechsel
Taky isty problem aj pri Opel Insignia - chybna je najpravpravdepodobnejsie uvolnena trubka od klimy, prip. 2-hmotny zotrvacnik, prip. ulozenie motora alebo prevodovky, prevodovka, spojka alebo hnaci hriadel alebo nejaky zvazok kablov rezonuje. Tak si vyberte, ze kde je problem, no ked aj v Nemecku sa tym zaoberaju tak to bude nejaka konstrukcna vada. Vyssie uvedene forum je velmi poucne.
Dnes ráno jsem s tím byl v servisu + vrzající pedál spojky. S technikem jsme auto před opravou projeli a klepání slyšel. Auto jsem nechal v servisu s tím, že se na to podívají. Odpoledne jsem si auto vyzvednul a pokud jde o klepání, nedokázali nic odstranit. Dotáhli uložení motoru do rámu a zkontrolovali zavěšení kol. Prý by to mohla být vůle v zubech převodovky a s tím nic udělat nedokážou. Zkoušeli i jiné astry a mají ten zvuk taky.
Jako náhradní vozidlo jsem dostal Ibizu ST a to, co se linulo z převodovky po zařazení, to bylo teprve klepnutí. Najato 17tis. km - prostě hrůza. Tohle mi nedělá ani Astra G po 150tis.
Shrnuto: nechávám to být. Aspoň za to odstranění vrzání u pedálu spojky jsem rád...
Jako náhradní vozidlo jsem dostal Ibizu ST a to, co se linulo z převodovky po zařazení, to bylo teprve klepnutí. Najato 17tis. km - prostě hrůza. Tohle mi nedělá ani Astra G po 150tis.
Shrnuto: nechávám to být. Aspoň za to odstranění vrzání u pedálu spojky jsem rád...
Ja by som to urcite tak NENECHAL, urcite to tak nema byt ako je obvykla veta u nas na SK v servisoch.RaK píše: Shrnuto: nechávám to být.
Keby to tak malo byt tak by to asi v rakusku mufixovi neopravovali resp. nemenili pol auta resp.prevodovku,spojku alebo co mu vymenia!
Tolko moja rada. A este taka malickost s pribudajucimi kilometrami to urcite samo nezmizne a podla skusenosti s autami sa to bude casom len zhorsovat a samozrejme bude po zaruke.
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92 kW SPORT
Chápu, že přístup servisu u nás a třeba v Rakousku může být jiný, ale nemám čas pořád jezdit do servisu a nechávat si měnit půlku auta. Úplně mi stačí, že jsem tam byl za poslední půlrok 4x kvůli updatu softwaru.
Navíc, jak jsem četl na tom německém fóru, tak kolikrát ani výměna celé převodovky nepomohla a někteří měli auto 4 týdny v servisu na špalkách a nic se nevyřešilo. Podle mě nikdo pořádně neví, co je tam špatně a každý servis jistě dostal patřičné instrukce z automobilky jak mlžit.
Navíc, jak jsem četl na tom německém fóru, tak kolikrát ani výměna celé převodovky nepomohla a někteří měli auto 4 týdny v servisu na špalkách a nic se nevyřešilo. Podle mě nikdo pořádně neví, co je tam špatně a každý servis jistě dostal patřičné instrukce z automobilky jak mlžit.
V Nemecku menili spojku, 2-hmotny zotrvacnik, ulozenie motora a aj prevodovku.Niekomu to pomohlo,ale na 100% sa nevie ze kde je pricina.Ak to robi auto odnova od 0 km ako u mna, tak to nie je v poriadku.No vola v zuboch to moze robit, budem sledovat nemecke forum na co pridu technici v Nemecku.Mozne riesenie by bolo dat to znalcovi-samozrejme nie zadarmo a potom riesit co dalej, lenze ako pisu v nem. fore, smutne je ze to riesia zakaznici medzi sebou na forach a zistuju priciny, no servisy na to zvysoka kaslu.
Ja som si zatial nic nevsimol, musim niekoko komu to roby odchitit a previest aby povedal ci to je u mna tiez, ale suhlasim s tym, ze servis uplne na to serie ..
Uz coskoro
Astra ST 2.0 CDTi 121kw/165k Cosmo, Silver Lake, AFL+USB+Bluetooth, ParkAsiist P+Z, Ergo. predne sedadla,
Astra ST 2.0 CDTi 121kw/165k Cosmo, Silver Lake, AFL+USB+Bluetooth, ParkAsiist P+Z, Ergo. predne sedadla,
Zkoumal jsem proc dela zvuky i me (1,4T 88kW) v rezimu sport na 4 rychlostni stupen a otacky motoru pod 2500 a muzu rici ze to dela nejspise radici mechanizmus na prevodovce. Je na nem zavazi a cely mechanizmus ma dost velke vule.... na toto jsem se ptal cca po par kilometrech od koupe a prej je to normalni..... tehdy jsem ten zvuk jen slysel pri stojicim aute a razeni naprazdno, bez nastartovaneho motoru...
schvalne nechte nekoho at rupluje radicim mechanizmem pri stojicim aute a sedte v kabine, zdali je ten zvuk stejny jako pri tom ubrani plynu (pro lepsi porovnani muzete i nastartovat motor - jen nesmi ten pomocnik zaradit !!! )....
schvalne nechte nekoho at rupluje radicim mechanizmem pri stojicim aute a sedte v kabine, zdali je ten zvuk stejny jako pri tom ubrani plynu (pro lepsi porovnani muzete i nastartovat motor - jen nesmi ten pomocnik zaradit !!! )....
No neviem ale velmi sa mi to nezda..Ono to klepne nielen pri ubrati plynu ale aj ak sa prida plyn.Skuste si to.Inak ked prejdem nerovnosti, tak mi vydava predna naprava podobne zvuky, neviem ci nieco s poloosou alebo co by to mohlo byt. Alebo je to nieco co vravi Palic?Auto nema ani 2500km-1 mesiac