Voda vo dverach
Re: Voda vo dverach
Od okamžiku, kdy jsem po nějaké slejváku vypustil ze tří dveří vodu, jsem záslepky všude preventivně vyndal. Čistě hypoteticky - auto stojí delší dobu venku, leje, do dveří se dostane voda a přes noc se prudce ochladí a voda zmrzne.
Ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak jsem smysl těch záslepek nepochopil. Ale rád se nechám poučit.
Ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak jsem smysl těch záslepek nepochopil. Ale rád se nechám poučit.
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Mám taky el. stahování oken v zadu, jak jsi to řešil, nechal jsi to .překontrolovat v Oplu
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Mate na spodku dveri nejake ine otvory okrem tych kde mate zaslepky? Ak nie tak zalepka tam byt jednoducho nemoze. Je to proti logike. Podla mna to len nedemntovali pred predajom.
OPEL Astra J.....2.0 CDTI 118kW.....6°AT.....r.v. 2011.....http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=652
Alternativa je zvacsit v zaslepkach otvory, aby sa neupchavali bordelom.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
dusan992, ine otvory nie su a logiku to ma. ta zaslepka sa sklada z 2 casti. jedna cast zapadne do otvoru a druha cast, taka gumena prekryvka je na jednej strane za pomoci vycnievajuceho kusu zacvaknuta do tej prvej. ako keby pant a tym padom druha strana zasleky sa odchyluje. takze ak tam vojde voda a ta prva cast co je v diere nie je upchata od bordelu, voda vlastnou vahou poodtlaci tu gumenu prekryvku a voda sa odtial dostane. to vidiet pekne na dverach, ked su otvorene. dva spinave pasy po odtekajucej vode. chyba je iba v tom, ze sa tam z casu za cas dostane list a ine spiny, co to upchaju. preto ak preventivne 1x ci 2x rocne sa to vyberie a guma prezrie, precisti, tak sa to nestane.
mne sa to stalo tiez a odvtedy som to este neriesil. no minule pri prezuvani som len tak nahodne 3 skontroloval a su ok, ciste
mne sa to stalo tiez a odvtedy som to este neriesil. no minule pri prezuvani som len tak nahodne 3 skontroloval a su ok, ciste
Naposledy upravil(a) Xavier dne 03 lis 2016, 14:46, celkem upraveno 1 x.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ako riesenie vidim to, ze sa opdstrani ta gumena prekryvka. ale to uz sa moze rovno i ta zaslepka cela. jedine, ze mi to malo este taky vplyv, ze ak by tam zostala len 1 cast, ktora trocha vycnieva, by pri dazdi a jazde predsa len zabranovala vnikaniu vody do otvoru zo spodu v dosledku mierneho lemu.sluzi to vlastne na to, ze aby voda zdola tam nesla, ale zhora odtekala. hold zabudli dopisat do manualu na udrzbu, ze pravidelne kontrolovat
Mne sa tam voda hromadila uz prakticky od novoty. V oboch zadnych dverach. Je tam taka gumena zatka, ktoru ked som vytiahol.vytieklo liter vody. Potom tam je taka gumena membrana po ktorej ked som par krat zatlacil, tak vytiekol polliter ale stale som musel postlacat. Nakoniec som to vybral - vytiekol dalsi polliter a odvtedy ich tam nemam, resp. Jednu som tusim nechtiac vtlacil do dveri, tak tam je ale uz nezavadza.
Naco tam mali byt tie zaslepky Aj mna napadlo, ze ak by som mal vo dverach vodu a ta by zamrzla, tak by mi hadam vytlacilo dvere Ci ?
Naco tam mali byt tie zaslepky Aj mna napadlo, ze ak by som mal vo dverach vodu a ta by zamrzla, tak by mi hadam vytlacilo dvere Ci ?
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
mysleli to tak podla mna, ako som pisal, aby ta voda sa nedostavala pri mokrej vozovke, ci prejazde kaluzou, snehom zo spodu do dveri. samozrejme by vytiekla, aleasi tym chceli len jeden smer, vodu zhora odviest. hold nevyslo to
a dvere by ti to nevytlacilo, kedze stale je tam miesto kam sa ten lad moze rozpinat. voli mensi odpor a to je do volneho priestoru
To čo tu píšete že to slúži aj na to aby sa dnu dostala špina/voda je čiastočne blbost. To by ste asi museli ísť v hodne hlbokej vode aby tam cez škáry natiekla voda.a gravitácia nedovolí aby voda tiekla hore pocas dažďa.
diery sú troška vyššie ako úplné dno dverí takže všetka voda nevytečie nikdy. Je tam nanesena hrubšia vrstva vosku...dúfajme že dostatočná. Ked som tlmil dvere tak tam bol riadny bordel a mokro.a to v tedy 2 týždne nepršalo a ani auto som neumýval.
diery sú troška vyššie ako úplné dno dverí takže všetka voda nevytečie nikdy. Je tam nanesena hrubšia vrstva vosku...dúfajme že dostatočná. Ked som tlmil dvere tak tam bol riadny bordel a mokro.a to v tedy 2 týždne nepršalo a ani auto som neumýval.
OPEL Astra J.....2.0 CDTI 118kW.....6°AT.....r.v. 2011.....http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=652