Pásy se nechtějí zatahovat, co s tím?

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
webley

Pásy se nechtějí zatahovat, co s tím?

Příspěvek od webley » 01 led 2014, 19:47

Dobrý den, koupil jsem Astru J 2011 po druhém majiteli. Předchozí majitel zřejmě neměl v oblibě pípání při nezapnutých pásech a tak jezdil se zapnutými pásy stylem že na nich seděl. Zřejmě v důsledku toho se nezatahují. Nevím co s tím, auto je relativně nové a pokaždé, když vustupuji musím pásy cpát tam kam patří. Je na to nějaká finta nebo to budu muset koupit nové? Pásy jsou s airbagy... Druhá věc co se chci poradit je, že tlačítko na zapínání rádia a zároven volbu hlasitosti je asi ukroucené. Rádio zapíná ale at točím jak točím hlasitost se nemění a navíc se ten čudlík točí jakoby do elipsy. Jde to nějak koupit a vyměnit? Jsem mladý kluk a do servisu v Opelu se mi to dávat nechce. Už jsem tam byl jednou a 800 za hodinu je síla :-) Děkuji za každou radu
Současnost: Opel Astra J Sports Tourer 1,4i 74kw
Minulost: Opel Vectra B 2,2dti čip na 150koní

Reklama

Phrz

Re: Pásy se nechtějí zatahovat, co s tím?

Příspěvek od Phrz » 02 led 2014, 18:50

To jsou zpusoby teda :D prece kdyz chci jezdit bez pasu a pipani tak si z nejakyho vrakace uriznu z pasu jenom tu vidlici co strcim do zapinani... Mno s tim nic moc nevymyslis nez vymenit to jako celek. Bude to drahy asi dost, leda zkusit ten vrakac. U stary astry jsem mel ten samy problem, hlavne v zime se nechtel pas navijet, pomohlo mi trochu vytazeni pasu a vycisteni houbickou a jarovou vodou a zmena polohy vysky pasu, ale kdyz uz je unavena ta pruzina tak se s tim moc delat neda a zasahovat do toho mechanismu pasu asi neni dobry napad
Corsa D Sport 1.4T 88Kw http://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
Astra J Cosmo 1.6T SIDI 125Kw http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258

pico

Příspěvek od pico » 02 led 2014, 20:44

Cital som, ze pomoze vycistit pasy hustou mydlovou vodou. To radio by som dal pozret nejakemu domacemu kutilovi, ktorych este par existuje a opravia to za krabicky cigariet. Na synovej Felde blbne central, tak som ho odkazal na chlapika, ktory mi v roku 1991 montoval do Favorita radio a chlapik, ze v pohode sa synovi na to pozre v garazi.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013

webley

Příspěvek od webley » 02 led 2014, 21:58

Dnes jsem zjištoval cenu výměny v autorizovaném servise opel a ta je pro mě nepřijatelná... 6700,- . Takže jsem trochu hledal a našel na severu allegro.pl pásy cca za 1400. Vyměnit by to neměl být problém, akorát nevím co s airbagy ve sloupku. Byl bych nerad aby mi střelili. To rádio možná rozeberu :-) jinak jsem objevil radio i s navi za 7000 ale na to si vyměnit už netroufnu :D
Současnost: Opel Astra J Sports Tourer 1,4i 74kw
Minulost: Opel Vectra B 2,2dti čip na 150koní

Arwy

Příspěvek od Arwy » 08 led 2014, 09:46

Rádio meniť nemusíš, čelný ovládací panel je zvlášť súčiastka. Stačí Ti kúpiť len ten.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL

Odpovědět