Dobry den. Chcel by som sa s vami poradi ohladne velmi osemetneho problemu. Mam Astru Sports Tourer 1.4 turbo 103 kW. Rok vyroby 11.2012, najazdenych 37.500 km. Pravidelne servisovane v autorizovanom servise. Pred par dnami mi z nicoho nic na aute zacala svietit kontrolka ESP servis, potom sa pridala kontrolka motora. Tieto kontrolky svietili velmi nepravidelne, raz spolu, inokedy nezavisle, potom vobec. Co je dalej dolezite, ze po nastartovani motora pri volnobeznych otackach som pocul taky klepotavy zvuk, vibrovanie, teda urcite nie tichy chod motora ako to bolo pred tym. Dalsi zaujimavy fenomen, ktory som pozoroval bol napr. problem pri akceleracii, napr. na trojke, som citil miestami take kopnutie auta, akoby sa mu nechcelo akcelerovat, na dialnici ma nepustil (obmedzil)
motor max na rychlost 110 km. Ako som spominal, auto sa spravalo variabilne, potom opat ako normalne, nasledne sa opat objavili uvedene komplikaie. Objednal som sa na daignostiku, kde mi oznamili sokujici problem, strata kompresie valca, problem s ventilom (ventilmi), neodporuca sa dalsie jazdenie, moze dosjt k roztrhnutiu. Auto som nechal v servise, musia sa pozriet na
motor, ale az po jednom tyzdni (nakolko maju udajne plne kapacity). Som zvedavy, aky bude problem, co bude potrebne vymenit. Desim sat oho. Nechapem, aby sa takto novy, servisovany, setreny a vychvalovany
motor pokazil, pricin moze byt viac.
Pred odovzdaním auta do servisu, som skotroloval olej, po vytiahnuti meraca hladiny boli na nom divne usadeniny (ako nejake kusky niecoho). Nechapem tomu, ako sa to tam mohlo dostat, ci to vzniklo nasledkom uz danej poruchy, alebo to bolo pricinou vzniku poruchy. Spekulujem tiez, ci pri vymene v autzorizovanom servise v Novembri 2014 tam vobec dali novy olej, mozno som natankoval nekvalitny benzin (tankujem ale len takmer Slovnaft). Mozno skrytý problem uz od vyroby.
Velmi ocenim Vase nazory na uvedeny problem, ci ste sa uz s neicim podobnym stretli. Auto uz nie je v zakonnej garancii, mam sice predlzenu, ale ta je tak na h..no koncipovana, síce pokryva prevodovku,
motor a rozvodovku, ale krytie len do vyšky 1000 € a 50 % spolučasť

…..neskutočne zavadzanie klienta o predlzenej zaruke. Som zvedavy na sumu, ktoru vycisli servis.
Dakujem.
Pato